Borbély vracia úder trénerovi Calzonovi: Správa sa ako najvyšší inkvizítor!

Taliansky tréner Francesco Calzona (55) po prílete na Slovensko z ME neriešil iba hernú stránku, ale sám sa pustil do ľudí, ktorí ho ...
  • Zdroj: koláž ŠČ (TASR)

Taliansky tréner Francesco Calzona (55) po prílete na Slovensko z ME neriešil iba hernú stránku, ale sám sa pustil do ľudí, ktorí ho počas jeho pôsobenia pri našej reprezentácii kritizovali.

„Keď niekto povie, že keby proti Luxembursku nebol on tréner mužstva, tak dostaneme doma štyri góly, to je absolútne potieranie akýchkoľvek pozitívnych faktov z dejín slovenského reprezentačného futbalu,“ pripomenul pre Šport24.sk pamätné vyjadrenie z úvodu kvalifikácie, keď sme doma remizovali s Luxemburskom 0:0.

Vtedy schytal Calzona najväčšiu kritiku. A napr. Mucha vtedy v štúdiu Sport TV ironicky po slovách Taliana povedal, že to by sme mu mali vlastne asi zablahoželať k výsledku... Následne sa menil pri národnom tíme tlmočník.

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Psychológ

Podľa Borbélyho slov Calzonu teraz na osem minút tlačovky unieslo jeho vlastné doráňané ego. „A tak sa na niekoľko okamihov zmenil na psychológa-diagnostika. Zadefinoval osobnosť, ambície aj motiváciu a ako najvyšší inkvizítor slovenského futbalu určil aj jeho nepriateľa, gratulujem mu,“ pripojil vyštudovaný psychológ a futbalový tréner s tým, že si za svojimi hodnoteniami a kritickými pripomienkami nekompromisne stojí.

Talian, ktorý ovláda len rodnú reč, tvrdí, že pozná všetky Borbélyho vyjadrenia. Ten mu odkazuje, že by ich mal viac čítať s porozumením, keďže potom si ani možno neuvedomil, že jeho slová sú naňho oveľa priaznivejšie, ako si myslí. „Nie je to nič osobné, sú tam výsostne odborné veci, o ktorých sa dá diskutovať. Ponúkam moju futbalovú optiku a zrejme v niektorých veciach je v konfrontácii s jeho futbalovou optikou. To je normálne. Pokiaľ by nemal kapacitu prijať takúto konfrontáciu, s tým sa musí vyrovnať on sám,“ konštatoval.

Na snímke zľava prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik a tréner futbalovej reprezentácie SR Francesco Calzona po návrate slovenskej futbalovej reprezentácie z majstrovstiev Európy 2024 v Nemecku.
Šéf SFZ Ján Kováčik otvorene: Koľko miliónov zarobili Slováci na Eure? Zobraziť článok

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk