Šéf SFZ Ján Kováčik otvorene: Koľko miliónov zarobili Slováci na Eure?

Išlo aj o veľké peniaze! Slováci zarobili na tohtoročnom Eure finančné odmeny vo výške 3 miliónov eur. Samotný prezident Slovenského ...
  • Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Išlo aj o veľké peniaze! Slováci zarobili na tohtoročnom Eure finančné odmeny vo výške 3 miliónov eur. Samotný prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik načrtol, koľko presne z tejto sumy poputuje do reprezentačnej kasy a akým spôsobom budú zdroje využité.

"Bezprostredne po zápase sa Anglickom prevládalo sklamanie. Po niekoľkých minútach sme si však uvedomili, čo sa nám podarilo dosiahnuť výsledkovo a ako sme hrali. Robota je dobre rozbehnutá," pochvaľoval si Kováčik, podľa ktorého tím odviedol dobrú prácu a splnil cieľ, s ktorým do Nemecka cestoval.

Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona počas tlačovej konferencie Slovenského futbalového zväzu (SFZ) po návrate z majstrovstiev Európy 2024 v Nemecku.
Calzona po EURO: Najviac ma potešilo TOTO, nikdy sme to nevideli Zobraziť článok

"Chcem by som sa poďakovať trénerovi Calzonovi, jeho realizačnému tímu a samozrejme hráčom za to, že odviedli úžasnú robotu. Dosiahli sme cieľ, ktorý sme si pred šampionátom dali. Boli sme blízko aj k nadpráci, ale, bohužiaľ, futbal má niekedy aj tragické konce, ako bol náš prípad. Verím však, že tomuto kolektívu to neublíži a na dobrú prácu nadviažeme už na jeseň v Lige národov. Herný prejav mužstva je moderný, snažíme sa vnútiť súperom náš štýl hry a napádame tak vysoko, ako sme v minulosti nikdy nerobili. Pre mňa to bolo historické účinkovanie," dodal Kováčik. 

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk