Šéf SFZ Ján Kováčik otvorene: Koľko miliónov zarobili Slováci na Eure?

Išlo aj o veľké peniaze! Slováci zarobili na tohtoročnom Eure finančné odmeny vo výške 3 miliónov eur. Samotný prezident Slovenského ...
  • Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Išlo aj o veľké peniaze! Slováci zarobili na tohtoročnom Eure finančné odmeny vo výške 3 miliónov eur. Samotný prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik načrtol, koľko presne z tejto sumy poputuje do reprezentačnej kasy a akým spôsobom budú zdroje využité.

FOTOGALÉRIA: Francesco Calzona

Slováci na tohtoročných ME zarobili 3 milióny eur. Polovicu si podľa Kováčika rozdelia hráči a členovia realizačného tímu, druhá časť prémií poputuje na účet SFZ.

"Za víťazstvo v skupine bol milión, za remízu polovica z toho. Za postup zo skupiny bol milión a pol. Iba 50 percent z tejto finálnej sumy však prináleží zväzu. Zvyšná polovica ide hráčom a realizačnému tímu. O tom, akým spôsobom budú tieto zdroje prerozdelené, o tom budeme rozhodovať v septembri na výkonnom výbore," uviedol Kováčik na pondelkovej tlačovke po príchode reprezentantov domov. Prvý muž slovenského futbalu sa však nevyhol ani samotnému hodnoteniu šampionátu.

Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona počas tlačovej konferencie Slovenského futbalového zväzu (SFZ) po návrate z majstrovstiev Európy 2024 v Nemecku.
Calzona dal pocítiť svoj hnev: Borbély, teraz dobre počúvaj! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk