Ronaldo prežíval v osemfinále obrovské emócie: Plakal on, jeho mama i fanúšikovia

Prežíval obrovské emócie. Plakal Cristiano Ronaldo (39), jeho mama a mnoho portugalských fanúšikov.
  • Zdroj: getty images

Prežíval obrovské emócie. Plakal Cristiano Ronaldo (39), jeho mama a mnoho portugalských fanúšikov.

FOTOGALÉRIA: Ronaldo

Hviezdny Portugalčan mohol osemfinálový zápas proti Slovinsko rozhodnúť v 105. minúte. Mal na to obrovskú príležitosť. Po faule na Jotu, ktorý si nabehol medzi päticu Slovincov a tí ho faulovali, si zobral loptu do rúk Ronaldo a položil ju na biely bod. Lenže jedna z najväčších hviezd šampionátu pokutový kop nepremenila.

V tej chvíli bol Cristiano stredobodom pozornosti kamier. Prežíval silné emócie, plakal. Ronaldova mama, ktorá sedela vo VIP lóži plakala tiež. Ronaldo sa zdvihnutými rukami ospravedlňoval fanúšikom. Svoju chybu však napravil. Keďže gól nepadol ani v nadstavenej porcii predĺženia, prišlo po prvý raz na EURO k penaltovému rozstrelu.

"Bolo to ťažké, ale taký je futbal. Dobre bránili, sú fyzicky veľmi silní, ihrisko im tiež pomáhalo, ale vyhrali sme, pretože sme hrali lepšie. Mali sme väčšie šance a zaslúžili sme si byť v najlepšej osmičke," povedal pre UEFA.com Ronaldo.

Online prenos z osemfinále EURO Portugalsko - Slovinsko.
Portugalsko - Slovinsko ONLINE: Slovinci živili nádej až do penált Zobraziť článok

A Ronaldo sa k bielemu bodu postavil opäť. Tentoraz penaltu premenil a prispel tak k víťazstvu 3:0 (penaltu premenili aj Fernandes a B. Silva). Portugalčania sa tak napokon tešili z postupu do štvrťfinále, v ktorom narazia v piatok 5. júla na Francúzsko.

Portugalci zdolali Slovinsko 1:0 po pokutových kopoch.
Dráma do poslednej sekundy: Totálne penaltové zlyhanie pripravilo Slovinsko o historický postup Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk