Syn hokejovej legendy Miroslav Šatan ml. po drafte: V izbe bolo ticho a potom to...

Po 31 rokoch sa na drafte v NHL opäť objavilo slávne meno Šatan! V roku 1993 si Edmonton Oilers vybrali v 5. kole súčasného šéfa nášho ...

Po 31 rokoch sa na drafte v NHL opäť objavilo slávne meno Šatan! V roku 1993 si Edmonton Oilers vybrali v 5. kole súčasného šéfa nášho zväzu a víťaza NHL z roku 2009 Miroslava Šatana (49).

Fotogaléria

Teraz cez víkend sa na drafte v Las Vegas dočkal aj jeho syn Miroslav ml. (18), po ktorom v poslednom 7. kole siahli Washington Capitals. Potomok našej legendy pre denník Nový Čas prezradil, ako to celé vníma a čo ho teraz čaká.

Ako vnímate, že ste sa stali jediným Slovákom, ktorého cez víkend draftovali?

Som veľmi rád, že si ma Washington vybral. Držal som palce aj ostatným chalanom v rebríčku. Nakoniec som rád, že sa to podarilo.

Boli ste draftovaný až v poslednom 7. kole, verili ste, že to ešte vôbec príde?

Pozerali sme to doma celá rodina a na konci už bolo v izbe celkom ticho. Takže ten oznam Capitals, keď povedali moje meno, ma veľmi prekvapil, ale zároveň aj potešil.

Čo vravíte na to, že si vás vybral práve Washington?

Veľmi sa z toho teším a chcem im oplatiť ich dôveru v budúcnosti.

Šokujúce video sa šíri internetom: Gól Anglicka podľa neho nemal platiť! Zobraziť článok

Boli ste s nimi pred draftom v kontakte?

Mal som s ich skautom osobné stretnutie tak, ako aj s niekoľkými ďalšími klubmi. Že budem draftovaný, som však vôbec netušil.

Už viete, čo vás v lete čaká?

Už teraz ma čaká presun do Washingtonu, kde sa začína development kemp pre prospekty Capitals. Veľmi sa na to teším, ale som aj trochu nervózny.

Plánujete ísť v Amerike aj študovať?

Tento rok nie, ale v budúcnosti je to otvorené.

Vybrali aj iných známych synov

Okrem Šatana ml. sa objavili v tohtoročnom drafte, ktorý prebiehal v aréne Sphere v Las Vegas, aj ďalšie mená so známym priezviskom. Aatosa Koiva, syna bývalého kapitána Montrealu Saka Koiva, draftovali v 3. kole zo 70. pozície práve Canadiens.

Utah HC uplatnil svoj historicky prvý výber na Tija Iginlu, syna niekdajšieho útočníka Jaroma Iginlu - vybral si ho v 1. kole zo šiesteho miesta.

Marián Gáborík poslal odkaz slovenským futbalovým reprezentantom.
Nahnevaný Gáborík posiela odkaz slovenským futbalistom: TOHTO hráča ste mali dať dole! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk