Calzona po EURO: Najviac ma potešilo TOTO, nikdy sme to nevideli

Napriek sklamaniu z vypadnutia v osemfinále ME označil tréner Francesco Calzona (55) vystúpenie slovenskej futbalovej reprezentácie v ...
  • Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Napriek sklamaniu z vypadnutia v osemfinále ME označil tréner Francesco Calzona (55) vystúpenie slovenskej futbalovej reprezentácie v Nemecku za úspešné.

Tréner Calzona prebral mužstvo pred necelými dvoma rokmi v situácii, keď mu to herne i výsledkovo škrípalo. Na žrebe kvalifikácie ME figurovalo až v piatom výkonnostnom koši, napriek tomu dokázalo postúpiť na finálový turnaj. Progres pod taktovkou talianskeho kormidelníka je neodškriepiteľný a mal by zostať vo funkcii. Zmluvu so SFZ má do konca roka 2025 s opciou v prípade postupu na MS 2026. "Mám pocit, že pán tréner sa cíti dobre a má u nás vytvorené výborné podmienky. Máme veľmi dobré vzťahy," poznamenal Kováčik.

Calzona, ktorý na jar popri národnom tíme viedol SSC Neapol a pred ME sa skloňoval záujem Cagliari Calcio o jeho osobu, potvrdil, že sa nechystá opustiť lavičku reprezentácie. "Cítim sa tu dobre a nič mi nechýba. Keď to tak jedného dňa nebude, prezident o tom bude vedieť prvý, pretože máme otvorený vzťah. No v tomto momente to tak nie je."

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk