Calzona po EURO: Najviac ma potešilo TOTO, nikdy sme to nevideli

Napriek sklamaniu z vypadnutia v osemfinále ME označil tréner Francesco Calzona (55) vystúpenie slovenskej futbalovej reprezentácie v ...
  • Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Napriek sklamaniu z vypadnutia v osemfinále ME označil tréner Francesco Calzona (55) vystúpenie slovenskej futbalovej reprezentácie v Nemecku za úspešné.

"Chcel by som sa poďakovať všetkým ľuďom, ktorí prišli do Nemecka a tiež tým, ktorí nám fandili doma. Dúfam, že tento národ bude hrdý na prácu zväzu, lebo je to jeho zásluha, kam sme sa dostali. Mali sme vytvorené výborné podmienky na prácu, nič nám nechýbalo. Ďakujem aj hráčom a celému staffu, všetci pracovali na vysokej úrovni," povedal Calzona.

Talianskemu kormidelníkovi zo šampionátového diania najviac utkvela v hlave situácia zo záveru predĺženia, keď Peter Pekarík svoj výpad takmer zakončil vyrovnávajúcim gólom na 2:2. "V hlave mi zostane, ako som videl Pekaríka útočiť v šestnástke súpera pár minút pred koncom. V 38 rokoch potvrdil, že je ohromný profesionál. Takto by mal vyzerať hráč v reprezentácii. Mužstvo si bolo vedomé, že môže postúpiť do štvrťfinále. Chalani boli hrdí, čo dokázali na ihrisku. Mňa najviac teší, že sme boli aktívni ako nikdy predtým. Dostal som aj niekoľko pozitívnych ohlasov z Talianska, ale najväčšiu radosť mám, že sme urobili šťastnými obyčajných ľudí tu na Slovensku." Receptom na úspech je podľa Calzonu tvrdá práca:

"Moje mužstvá musia hrať dobrý futbal. Som tu 22 mesiacov a kvalitné výsledky sú obrazom dobrej hry. Som rád, do akého bodu sme sa dostali, zlepšujeme sa a hráme dobrý futbal. Ešte sme nehrali proti súperovi, ktorý by nás na dlhšie ako 20-25 minút dostal pod tlak. Nielen teraz na ME, ale aj v kvalifikácii a v príprave. Mužstvo pochopilo, že iba dobrou hrou sa dajú dosiahnuť dobré výsledky," konštatoval Calzona.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk