Francúzsky tenista: Taký život nikomu neprajem! Sedem rokov bez dovolenky a ten príjem...

Francúz Maxime Janvier (27) sa otvorene posťažoval na to, aký je život profesionálneho tenistu náročný. Nikomu to neprajem!
  • Zdroj: SITA/AP

Francúz Maxime Janvier (27) sa otvorene posťažoval na to, aký je život profesionálneho tenistu náročný. Nikomu to neprajem!

Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že život profesionálneho tenistu je rozprávkovo krásny. Každý týždeň iná zaujímavá destinácia, zaujímavé finančné odmeny. No nie je všetko zlato, čo sa blyští! Túto teóriu teraz potvrdil v otvorenej spovedi pre L´Equipé francúzsky tenista Maxime Janvier, 225. hráč svetového poradia ATP.

"Znepokojuje ma to. Nie je pravda, že zarábam 70 tisíc €. Po prvé, 20 alebo 30 % ide na dane v krajine, kde hrám. Potom som znova zdanený vo Francúzsku,” hovoril francúzsky tenista. “Musíte zaplatiť za hotel, fyzioterapiu, vybavenie, jedlo a spiatočný let. Súťažím aj na challengeroch, kde je štartovné 400€. Ak prehráte, prídete o peniaze. Neprial by som tento život nikomu, pokiaľ to nie je jediná vec, ktorú máš rád. Sedem rokov som nemal týždeň dovolenky. Toto všetko sa mi nepáči."

Legendárny John McEnroe sa pustil do Swiatekovej.
Legendárny McEnroe si rozhneval celé Poľsko: Nechutný útok na svetovú jednotku! Zobraziť článok

Prilepšiť si môže na grandslamovom Wimbledone, kde sa mu podarilo prejsť náročnou trojkolovou kvalifikáciou. V úvodnom kole hlavného turnaja bude jeho súperom Číňan Zhizhen Zhang. Organizátori Wimbledonu tento rok na odmenách v mužskej a ženskej dvojhre rozdelia závratných 35,884 mil. britských libier, čo je v prepočte zhruba 42,3 mil. eur. Oproti predošlému ročníku je to nárast o 11,6 %.

Janvier za úspešne zvládnutú kvalifikáciu zarobil 95-tisíc eur a za účasť v prvom kole hlavnej súťaže dostane ďalších 70-tisíc eur. Na slávnom podujatí už teraz zarobil približne 165-tisíc eur. A v prípade postupu do druhého kola môže pridať ďalších 110-tisíc eur.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk