Pri pohľade na Cavendisha pukalo srdce: Zvracal priamo za jazdy, ratovali ho kolegovia!

Obrovské muky zažíval hviezdny cyklista Mark Cavendish hneď v úvode tohtoročnej Tour de France! Zvracal priamo na trati a tímoví kolegovia ...

Obrovské muky zažíval hviezdny cyklista Mark Cavendish hneď v úvode tohtoročnej Tour de France! Zvracal priamo na trati a tímoví kolegovia mali čo robiť, aby legendu ratovali.

Fotogaléria

Štart tohtoročnej Tour de France priniesol pre viacerých pretekárov doslova pekelné útrapy! Mohla za to kombinácia kopcov a veľkej horúčavy. Legendárny Mark Cavendish počas 206 km dlhej etapy tiahnúcej sa z Florencie do Rimini bojoval viac sám so sebou, ako s ostatnými pretekármi. Pohľad na neho bol skutočne bolestivý!

Cavendish od totálneho vyčerpania niekoľkokrát priamo počas pretekov na trati zvracal. Ratovali ho tímoví kolegovia, oblievali ho studenou vodou a snažili sa ho chladiť ľadom. "Viackrát zvracal. Musel sa vzdať všetkého, vrátane svojich gélov a tyčiniek. To, že nedokázal udržať jedlo v žalúdku, je naozaj problém. Boleli ma oči, vidieť ho takto jazdiť," hovoril belgický reportér Maarten Vangramberen sprevádzajúci cyklistov na motorke.

 

 

Peter Sagan si so synom Marlonom užil nádherné chvíle na spoločnej vychádzke na bicykloch.
Sagan priznal, že syn Marlon chce hviezdiť v inom športe: Na bicykli iba do školy! Zobraziť článok

"Vidíte, ako mu je na bicykli zle, jeho telo hovorí nie. Puká mi srdce. Skoro plačem, je to hrozné,“ reagovala strieborná medailistka na dráhe z olympiády 2012 Dani Roweová, v súčasnosti expertka pre televíziu Eurosport. Cavendish napokon dokázal prísť do cieľa a splnil aj stanovený limit. Jeho cieľom na tohtoročnej Tour de France je vyhrať aspoň jednu šprintérsku etapu. Vďaka tomu by 35. etapovým triumfom na Tour vytvoril nový rekord a o jednu výhru by sa odpútal od Eddyho Merckxa.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk