Po vypadnutí z ME máme aj jednu dobrú správu: Slovensko našlo strelca i útočníka

Aj štvrtýkrát na ME vstúpili naši reprezentanti do zápasu do veľkom štýle, ale ani proti Anglicku vysoké tempo neudržali, skôr ich to ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Aj štvrtýkrát na ME vstúpili naši reprezentanti do zápasu do veľkom štýle, ale ani proti Anglicku vysoké tempo neudržali, skôr ich to teraz ešte viac dobehlo. Úspech bol síce blízko, ale aj tak bude na čo spomínať. Oznámkovali sme výkony našich hráčov v osemfinále na stupnici 1 – 10. Čím vyššia známka, tým lepší výkon.

Juraj Kucka (5) – Vyhral dôležitú hlavičku pred naším gólom a tým sme s pozitívami asi skončili. Teda ak nerátame to, že rozhodca sa nad ním dvakrát zľutoval, keďže ho mohol poslať pod sprchy skôr. Kazil tradične prihrávky a netradične prehrával súboje.

Stanislav Lobotka (6) – Pokazil len dve prihrávky, vyhrával aj súboje, no k víťazstvu by sme sa dopracovali vtedy, keby nebol na konci už na ihrisku... Bolo viditeľné, že melie z posledného. Inak by sa mu nestalo, že úplne jasnú loptu kopne ako nejaký drevák do autu. A všetko to zaklincovalo to, že pri tom aute strážil kvôli chaotickej organizácii o hlavu vyššie Guéhiho, ktorý predĺžil loptu na zastrihnutie... Áno, správne tušíte, bol to presne ten aut, ktorým sme si prehrali zápas.

Ondrej Duda (6) – V úvode to bolo v poriadku, pomáhal diktovať tempo našej hry. Súperi vtedy naňho nestačili, veď Mainoo po faule naňho dostal žltú kartu. Lenže potom mu, ako všetkým jeho kolegom, začala dochádzať para, už nevedel tak podržať loptu a súper mal zrazu hernú prevahu, ktorú využil.

Ivan Schranz (6) – Báli sme sa pred ME, či nájdeme strelca, no objavil sa! Nie je to žiadny loptový kúzelník, ale pre úspech urobil všetko, veď ešte krátko pred vystriedaním šprintoval. Na toto EURO sa bude pamätať vďaka jeho presným zásahom.  

Na snímke kapitán Milan Škriniar (uprostred) a brankár Jordan Pickford (Anglicko) sa objímajú.
Z Česka sa po vypadnutí našich chlapcov valia komentáre: Slováci, čítajte to! Zobraziť článok

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk