Po vypadnutí z ME máme aj jednu dobrú správu: Slovensko našlo strelca i útočníka

Aj štvrtýkrát na ME vstúpili naši reprezentanti do zápasu do veľkom štýle, ale ani proti Anglicku vysoké tempo neudržali, skôr ich to ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Aj štvrtýkrát na ME vstúpili naši reprezentanti do zápasu do veľkom štýle, ale ani proti Anglicku vysoké tempo neudržali, skôr ich to teraz ešte viac dobehlo. Úspech bol síce blízko, ale aj tak bude na čo spomínať. Oznámkovali sme výkony našich hráčov v osemfinále na stupnici 1 – 10. Čím vyššia známka, tým lepší výkon.

FOTOGALÉRIA: Slovensko - Anglicko

Martin Dúbravka (5) – Nevedno prečo, ale v tomto zápase si akoby povedal, že lopty bude len boxovať, hoci viacero mohol hravo chytiť. Vrátilo sa mu to ako bumerang pri víťaznom góle. V danom momente síce správne boxoval, ale mal smolu, kam ním vyrazená lopta smerovala. Išli na jeho bránu dve strely a obe lovil zo siete. Navyše, po jeho zlom výkope mal šancu Kane. Jednoducho povedané, nepodal taký výkon, aby sme mohli uspieť.

Peter Pekarík (6) – Mal dať gól na konci prvého predĺženia, čo by si za celú kariéru v národnom drese aj zaslúžil, lenže osud to chcel inak. Mal na ME síce lepšie zápasy, ale ani teraz nesklamal.

Denis Vavro (6) – Hneď po rozohraní nakopol do hlavy Kana. Ale bolo by lepšie, keby si ho precízne všímal pri víťaznom góle. Najprv ho totiž bránil telo na telo, aby po odrazenej lopte bol zrazu Angličan sám. Vzdušné súboje mal pri tom kvalitné.

Milan Škriniar (5) – V tomto zápase bol často tam, kde nemal byť, ako napr. vtedy, keď dostal zbytočnú žltú kartu za faul Bellinghama presne na stredovej čiare. Nehovoriac o tom, že aj chýbal tam, kde mohol hasiť. Koho bránil pred prvým gólom? Nikoho! Aké mal postavenie po odrazenej lopte pred druhým gólom? Chybné!

Dávid Hancko (6) – V úvode ukázal dobrý nábeh, ale všetko pokazil nepresnou prihrávkou popred bránu. Hneď na to ho popreháňal Saka, ktorý sa viackrát dostal za jeho chrbát. Aktívny však bol a ukázal ak kvalitu s loptou.

Jude Bellingham a Harry Kane oslavujú gól proti Slovákom
Slováci boli blízko senzácie: Od vyradenia topfavorita ich delili sekundy, potom ale prišiel obrat Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk