Emotívny odkaz trénera Calzonu: Nemám čo k tomu dodať!

Slovenskí futbalisti siahali na majstrovstvách Európy na senzáciu, vyrovnávajúci gól inkasovali šesťdesiat sekúnd pred koncom duelu. ...

Slovenskí futbalisti siahali na majstrovstvách Európy na senzáciu, vyrovnávajúci gól inkasovali šesťdesiat sekúnd pred koncom duelu. Tréner Francesco Calzona bol hrdý na výkon svojho mužstva.

Fotogaléria

Vyrovnať mohol v závere prvej časti predĺženia Peter Pekarík, ale z ťažkej pozície poslal loptu nad bránu. Slováci si aj vplyvom defenzívnych striedaní už nedokázali vypracovať gólovú príležitosť a s turnajom sa po smolnom priebehu rozlúčili napriek heroickému výkonu v osemfinále.

Prvá reakcia trénera Slovenska Francesca Calzonu: „Musíme byť hrdí na mužstvo, hrali sme vyrovnaný zápas proti Anglicku. Druhý polčas v predlžení sme hrali prakticky na ich polovici, nemám čo k tomu dodať. Nechýbalo nám nič, hodnota ich tímu je obrovská. Môžeme byť hrdí na to, čo sme ukázali, hrali sme vyrovnanú partiu proti Angličanom,“ povedal po zápase pre TV Markíza.

Slováci postúpili do vyraďovačky druhýkrát pri svojej tretej účasti na finálovom turnaji ME v ére samostatnosti. Po ďalšom vzájomnom stretnutí Slovenska s Anglickom zostáva v platnosti, že Slováci mužstvo z Britských ostrovov ani raz nezdolalo, no zároveň nikdy v súťažnom zápase neprehralo viac ako o gól.

FOTOGALÉRIA: Slovensko - Anglicko

Jude Bellingham a Harry Kane oslavujú gól proti Slovákom
Slováci boli blízko senzácie: Od vyradenia topfavorita ich delili sekundy, potom ale prišiel obrat Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk