Emotívny odkaz trénera Calzonu: Nemám čo k tomu dodať!

Slovenskí futbalisti siahali na majstrovstvách Európy na senzáciu, vyrovnávajúci gól inkasovali šesťdesiat sekúnd pred koncom duelu. ...

Slovenskí futbalisti siahali na majstrovstvách Európy na senzáciu, vyrovnávajúci gól inkasovali šesťdesiat sekúnd pred koncom duelu. Tréner Francesco Calzona bol hrdý na výkon svojho mužstva.

Fotogaléria

Slovenskí futbaloví reprezentanti siahali na premiérovú štvrťfinálovú účasť na veľkom turnaji, no v osemfinálovom súboji ME prehrali s favorizovaným Anglickom 1:2 po predĺžení, pričom vyrovnanie v riadnom hracom čase zariadil v predposlednej minúte Jude Bellingham. O postupe "Albionu" rozhodol v úvode predĺženia kapitán Harry Kane. Angličanov čaká vo štvrťfinále duel so Švajčiarskom (6. júla v Düsseldorfe).

Tím trénera Francesca Calzonu sa aj v štvrtom stretnutí na EURO 2024 ujal vedenia, skóre otvoril v 25. minúte Ivan Schranz, pre ktorého to bol už tretí presný zásah na turnaji. Slováci sa súpera v prvom dejstve nezľahli, hrali sebavedomo a prezentovali sa aktívnou hrou. Od nej Slováci po zmene strán upustili, "Albion" sa dostával do tlaku a v 50. minúte vyťažil vyrovnávajúci gól zásluhou Phila Fodena. "Sokolom" však tretíkrát na turnaji pomohol systém VAR, ktorý odhalil ofsajdové postavenie zakončujúceho Fodena.

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Angličania zvierali súpera pred jeho šestnástkou, no dlho sa zdalo, že Slováci oduševneným výkonom ustoja tlak topfavorita. Prišla však predposledná minúta a efektnými nožničkami udrel Jude Bellingham, ktorý poslal duel do predĺženia z prvej strely na bránu. Už v jeho prvej minúte využili Angličania momentum a Harry Kane poslal svoj tím do vedenia. Favorit sa následne stiahol do defenzívy.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk