Slováci boli blízko senzácie: Od vyradenia topfavorita ich delili sekundy, potom ale prišiel obrat

Slovenskí futbalisti na európskom šampionáte v Nemecku dohrali. V osemfinále podľahli v Arene AufSchalke v Gelsenkirchene Anglicku, keď ...
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenskí futbalisti na európskom šampionáte v Nemecku dohrali. V osemfinále podľahli v Arene AufSchalke v Gelsenkirchene Anglicku, keď neudržali tesné vedenie 1:0 a Angličania dokázali zápas otočiť vo svoj prospech. Angličanov čaká vo štvrťfinále v sobotu 6. júla Švajčiarsko.

FOTOGALÉRIA: Slovensko - Anglicko

V 6. min po strate lopty založil rýchlu akciu Haraslín, loptu posunul Hanckovi a ten po zemi tesne minul ľavú žrď Pickfordovej žrde. Vzápätí zavarili Angličania pred našou bránkou. V úvode sme hrali nebojácne, vytvárali sme si šance. V 12. min na kopačke gól Haraslín, ktorý ušiel anglickej obrane, ale Guehi obetavo zachránil.

V 25. min sme predviedli krásnu akciu, Kucka hlavou predĺžil loptu na Strelca, ten prihral nepokrytému Schranzovi, na ktorého obrana súpera zabudla a Slováci sa ujali vedenia – 0:1.

Harry Kane (Anglicko) medzi Stanislavom Lobotkom a Denisom Vavrom
ONLINE : Senzácia bola na dosah! Angličania napokon proti Slovákom dokázali otočiť Zobraziť článok

Po góle si postupne vytvorili Angličania tlak, začali nás zvierať pred Dúbravkom, ale vyloženú šancu si nevypracovali a Slováci udržali tesné vedenie až do prestávky.

V 50. min nás Angličania rozobrali do poslednej skrutky, Foden dostal ideálnu loptu pred bránku a skóroval. VAR nám ale opäť pomohol a vyhodnotil celú situáciu ako ofsajdovú, gól teda neplatil. V 55. min pochybe obrany si Angličania vydýchli, keď Strelec takmer z polovici ihriska strelil druhý gól. V 78. min Kane v čistej šanci, hlavičkoval ale tesne vedľa. V 81. min nás zachránila žrď, keď ju napálil Rice.

V piatej minúte nadstaveného času prišiel dlhý aut Angličanov a Bellingham nádhernými nožničkami vyrovnal a poslal zápas do predĺženia.

Úvod predĺženia nám nevyšiel, keď po štandardnej situácii prišla hlavičková paráda už po 50 sekundách, na ktorej konci bol kanonier Kane - 2:1. V 105. min po Bénesovej lopte mohol Pekarík vyrovnať, ale v čistej šanci mieril nepresne.

ANGLICKO – SLOVENSKO 2:1 (1:1)

Góly: 90.+5. Bellingahm, 91. Kane 25. Schranz. ŽK: Guehi, Mainoo, Bellingham - Kucka, Škriniar, Pekarík, Vavro, Gyömbér. Rozhodovali: Meler – Eyisoy, Ersoy.

Anglicko: Pickford - Walker, Stones, Guehi, Trippier (66: Palmer)  - Mainoo (84. Eze), Rice - Saka, Bellingham (106. Gallagher), Foden  (90+5. Toney) – Kane (106. Konsa).

Slovensko: Dúbravka - Pekarík (109. Tupta), Vavro, Škriniar, Hancko - Kucka (81. Bero), Lobotka, Duda (81. Bénes) - Schranz (90+4. Gyömbér), Strelec (61. Boženík), Haraslín (51. Suslov).

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk