Saganova labutia pieseň na Štrbskom Plese: Tourminátor dal pretekom na ceste zbohom

Bývalý slovenský elitný jazdec Peter Sagan (34) dal v nedeľu definitívnu bodku za svojou kariérou v cestnej cyklistike. S fanúšikmi sa ...
  • Zdroj: fcb/OkoloSlovenska

Bývalý slovenský elitný jazdec Peter Sagan (34) dal v nedeľu definitívnu bodku za svojou kariérou v cestnej cyklistike. S fanúšikmi sa rozlúčil na pretekoch Okolo Slovenska, ktoré sa v stredu začali v Dunajskej Strede a v nedeľu vyvrcholili na Štrbskom Plese. Jeho posledným výsledkom je napokon 85. miesto s dvadsaťminútovou stratou na víťaza nedeľňajšej etapy. V celkovom poradí skončil v druhej stovke.

FOTOGALÉRIA: Peter Sagan

„Nebolo to najlepšie, keďže už nie som v najlepšej kondícii, ale boli to moje posledné preteky v cestnej cyklistike. Som rád, že sa mi to podarilo dokončiť. Bol som rozhodnutý, že tento rok už nebudem jazdiť na ceste a pôjdem ju iba ako prípravu. Keďže som mal problémy so srdcom, tak som to išiel iba zo srandy. S cyklistikou sa ešte nelúčim, ale s pretekmi na ceste už hej. Svoje som si už odjazdil a stačí mi, je to drina,“ povedal na pódiu Sagan všetkým divákom na Štrbskom Plese.

Celkovým víťazom podujatia sa stal Švajčiar Mauro Schmid z tímu Jayco AlUla o sedem sekúnd pred hviezdnym Francúzom Julianom Alaphilippom zo zoskupenia Soudal Quick-Step. Tretí skončil Schmidov tímový kolega Nemec Felix Engelhardt, ktorý ovládol nedeľňajšiu 5. etapu z Liptovského Mikuláša na Štrbské Pleso. Engelhardt v nedeľu triumfoval o 6 sekúnd pred dvojicou Schmid, Alaphilippe. „Som veľmi šťastný, že som dosiahol tento triumf, pretože v predchádzajúcom období ma trápili zranenia,“ uviedol po etapovom triumfe Felix Engelhardt v prenose RTVS Šport.

Druhá etapa pretekov Okolo Slovenska 2024 objektívmi fotoaparátov.
Druhú etapu Okolo Slovenska ovládol dánsky cyklista: Kubiš s cenným skalpom! Sagan zaostal Zobraziť článok

Najlepším Slovákom bol opäť Lukáš Kubiš zo stajne Elkov-Kasper, ktorý prišiel do cieľa na 25. priečke so stratou 46 sekúnd na víťaza a v celkovom poradí obsadil 17. pozíciu (+3:02 min). Bodovaciu súťaž ovládol Alaphillipe, najlepším vrchárom sa stal Ukrajinec Kyrylo Carenko a hodnotenie mladíkov patrilo Belgičanovi Gilovi Geldersovi.

Peter Sagan si so synom Marlonom užil nádherné chvíle na spoločnej vychádzke na bicykloch.
Sagan priznal, že syn Marlon chce hviezdiť v inom športe: Na bicykli iba do školy! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk