Tréner Dánska sa pustil do systému VAR: Je to hanba!

Tréner dánskej futbalovej reprezentácie Kasper Hjulmand označil rozhodnutia VAR v nedeľnom osemfinále na ME proti Nemecku za hanebné.
  • Zdroj: SITA/AP

Tréner dánskej futbalovej reprezentácie Kasper Hjulmand označil rozhodnutia VAR v nedeľnom osemfinále na ME proti Nemecku za hanebné.

Jeho zverenci podľahli domácemu tímu 0:2 a s turnajom sa rozlúčili. Nemci si tak vo štvrťfinále zmerajú sily s lepším z dvojice Španielsko - Gruzínsko.

FOTOGALÉRIA: Nemecko - Dánsko

"Je to hanba. Ak je rozhodnutie správne, nemalo by závisieť od pár centimetrov. Nie som proti videu, celá technológia môže futbalu pomôcť. Ale myslím si, že by sa mala používať inak," vrátil sa dánsky kouč k momentu na začiatku druhého polčasu, keď sa Dáni na chvíľu tešili po góle Joachima Andersena. Vzápätí ich radosť zmrazil tesný ofsajdový verdikt. Podľa VAR bol totiž jeho spoluhráč Thomas Delaney počas akcie špičkou kopačky v nedovolenom postavení.

O minútu neskôr na druhej strane nastrelil David Raum vo vápne ruku práve Andersenovi a anglický arbiter Michael Oliver nariadil pokutový kop pre domácich. Ten premenil prízemnou strelou k žrdi Kai Havertz a domáci sa ujali vedenia 1:0. "Už mám plné zuby toho absurdného pravidla o ruke. Nemôžeme od našich obrancov žiadať, aby behali bez použitia rúk," hneval sa Hjulmand. "Joachim bežal normálne. Bola to normálna situácia, vyskočil a zasiahli ho z jedného metra. Málokedy rozhodnutia kritizujem, ale pre tento zápas to bolo rozhodujúce."

„Bolo náročné otvoriť sa ľudom,“ hovorí Martin Škrtel.
Škrtel vo vysielaní anglickej televízie: Hráte mizerne, Slováci vás môžu prekvapiť Zobraziť článok

Dáni sa tak s turnajom rozlúčili bez jediného triumfu. Z C-skupiny postúpili po troch remízach. Nemci naopak na turnaji zvíťazili v troch zo štyroch duelov. Body stratili iba v stretnutí so Švajčiarskom (1:1), ktoré potom v osemfinále vyradilo obhajcov titulu z Talianska.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk