Výročie smrti reprezentanta Mariána Čišovského († 40): Kde ho pochovala rodina?

Uplynuli štyri roky od smrti futbalového reprezentanta Mariána Čišovského. Trpel nevyliečiteľnou chorobou – amyotrofická laterálna skleróza ...

Uplynuli štyri roky od smrti futbalového reprezentanta Mariána Čišovského. Trpel nevyliečiteľnou chorobou – amyotrofická laterálna skleróza – známa je aj ako ALS. Kde ho rodina nakoniec nechala pochovať?

Fotogaléria

Urastený obranca hral dlhé roky na Slovensku za Inter Bratislava, Artmediu Petržalka a MŠK Žilina. Úspešne obdobie prežil aj v českej Viktorii Plzeň, s ktorou vybojoval dva majstrovské tituly a zahral si aj v hlavnej fáze Ligy majstrov. Za reprezentačné mužstvo odohral 15 zápasov a predstavil sa v roku 2000 na OH v Sydney.

Marián Čišovský zomrel na konci júna roku 2020. Na vine bola amyotrofická laterálna skleróza (skrátene ALS), ktorá nášho reprezentanta trápila dlhých šesť rokov.

„Pre mňa a moju rodinu to bola v priebehu roka a pol veľká strata,“ prehovoril pred dvoma rokmi pre sport24.sk brat Peter, ktorý prišiel v krátkom časovom období ako o súrodenca, tak aj o otca.

„Nechajte ich odpočívať v izbe. Píšte o mladých, zdravých a úspešných ľuďoch. Novinárov sme si po bratovej smrti užili dosť. Ďakujem za pochopenie,“ doplnil.

Smútočný obrad prebehol v Plzni, ale kde vlastne nechali členovia rodiny Čišovského pochovať? Podľa informácií spomínaného webu našiel niekdajší obranca miesto večného odpočinku v jeho rodnom meste Humennom. Zároveň tu začínal s profesionálnym futbalom. Je pochovaný hneď vedľa svojho otca Jána († 79), ktorý zomrel začiatkom roka 2022.

Na snímke slovenský futbalový reprezentant Milan Škriniar.
Škriniar prezradil recept na Angličanov: Môže to hrať v náš prospech Zobraziť článok

„Bolo náročné otvoriť sa ľudom,“ hovorí Martin Škrtel.
Škrtel vo vysielaní anglickej televízie: Hráte mizerne, Slováci vás môžu prekvapiť Zobraziť článok

Romana Boboková - priateľka Juraja Kucku.
Slováci vyzvú v osudovom zápase na ME superfavorita: Tribúnam budú vládnuť sexi polovičky! Zobraziť článok

Harry Kane (Anglicko) medzi Stanislavom Lobotkom a Denisom Vavrom
ONLINE : Senzácia bola na dosah! Angličania napokon proti Slovákom dokázali otočiť Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk