Hamšík pripúšťa aj dlhú futbalovú noc: Pár jedenástok by sme si mali kopnúť!

Asistent trénera slovenských futbalistov Marek Hamšík počíta s možnosťou, že osemfinálový zápas môže rozhodnúť až jedenástkový rozstrel.
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Asistent trénera slovenských futbalistov Marek Hamšík počíta s možnosťou, že osemfinálový zápas môže rozhodnúť až jedenástkový rozstrel.

Obaja boli súčasť tímu, ktorý na ME 2016 uhral s Anglickom postupovú remízu 0:0: "Ten zápas si pamätám, bol to historický moment, dokázali sme remizovať s Anglickom. Vždy sa o nich píše, že teraz je ten správny čas a od tohto tímu čakajú všetci veľké veci."

Slovenský tím neskrýva pred osemfinále postupové ambície. V tomto duchu sa nechal počuť okrem Calzonu aj brankár Martin Dúbravka. Ich slová potvrdil aj Hamšík a pripomenul, že Slovensko disponuje pred náročným zápasom celým 26-členným tímom. "Je naozaj skvelé, že tu máme k dispozícii 26 najlepších hráčov Slovenska, ale chcem ich mať všetkých zdravých. Boli nejaké problémy s Dávidom Hanckom, ale sme radi, že to ustál, dal sa dokopy a je k dispozícii. Čaká nás náročný zápas, poďme do toho a urobme historický moment pre Slovensko," dodal Hamšík.

Slováci postúpili do vyraďovacej fázy na veľkom turnaji tretíkrát. Naposledy sa im to podarilo na ME 2016, keď v boji o štvrťfinále nestačili na Nemcov 0:3. S Angličanmi sa naposledy stretli pred takmer siedmimi rokmi. V kvalifikácii na MS 2018 vtedy prehrali vo Wembley 1:2.

Bývalý reprezentant sa teší na semifinále proti Anglicku a hovorí, že môžeme prekvapiť.
Náš prvý hráč v Anglicku Kinder pred duelom s Albiónom: Sú hrateľní, môžeme postúpiť! Zobraziť článok

Český futbalista Vladimír Coufal leží zranený na zemi.
Slovenská legenda si rypla do Česka: Zombie tréner a retro futbal! Zobraziť článok

Tomáš Suslov - Porsche Panamera 4
Špeciálne porovnanie futbalistov Slovenska a Anglicka: Kto má krajšie partnerky či autá? Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk