Slovenská legenda si rypla do Česka: Zombie tréner a retro futbal!

Českí futbalisti na tohtoročnom Eure neoslnili a ich púť sa skončila už v skupine. Bývalý československý reprezentant Milan Luhový (61) ...
  • Zdroj: TASR/AP

Českí futbalisti na tohtoročnom Eure neoslnili a ich púť sa skončila už v skupine. Bývalý československý reprezentant Milan Luhový (61) tvrdo skritizoval ich výkony na turnaji.

„Keď Ivan Hašek nastupoval k národnému mužstvu, niekto ho označil za zombie trénera. Je to bohužiaľ tak. A ešte praktizujúci, ako ja tomu hovorím, retro futbal. Súčasná česká trénerská základňa je nulová. Hovorilo sa o progrese Henricha Trpišovského, ale to je samouk a nie je to kouč európskeho formátu,“ povedal Luhový.

„Pozrite sa, čo urobila Sparta s angažovaním Dana Briana Priskeho. Do tej doby rovnako ako národný tím tiež raz zahrala dobre, druhýkrát horšie... Prišiel na medzinárodnej úrovni dobre vyškolený Priske, zmenil riadenie tímu, fyzickú i technickú prípravu, zaviedol kontroly, analýzy, vybavenosť, dostal k tomu potrebný čas a zrazu sa Sparta zdvihla neskutočne hore,“ vyhlásil niekdajší futbalový útočník.

Milan Luhový vidí najväčší problém pri práci s mládežou. „Máme množstvo mladých talentovaných, nádejných chlapcov, ale nevieme s nimi pracovať. Keď s nimi nepracujete, nemajú šancu sa potom vo veľkom futbale presadiť. Je to vidieť napríklad na Hložkovi, o ktorom sa hovorilo, že bude hviezda, ale zatiaľ je to jedno veľké sklamanie,“ povedal Luhový, ktorý za československú reprezentáciu odohral 31 zápasov.

Bývalý reprezentant sa teší na semifinále proti Anglicku a hovorí, že môžeme prekvapiť.
Náš prvý hráč v Anglicku Kinder pred duelom s Albiónom: Sú hrateľní, môžeme postúpiť! Zobraziť článok

Tomáš Suslov - Porsche Panamera 4
Špeciálne porovnanie futbalistov Slovenska a Anglicka: Kto má krajšie partnerky či autá? Zobraziť článok

Hana sa takto vybrala na zápas našich
Odkaz vnučky legendárneho slovenského futbalistu: Nemýľte si našu krajinu! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk