Tento rok sa Slovákom prognózujú slabé šance: Po 31 rokoch na drafte opäť meno Šatan

Udalosť, na ktorú sa tešili mladí hokejisti z celého sveta. V noci na sobotu sa v Las Vegas uskutočnilo prvé kolo NHL draftu.
  • Zdroj: anc

Udalosť, na ktorú sa tešili mladí hokejisti z celého sveta. V noci na sobotu sa v Las Vegas uskutočnilo prvé kolo NHL draftu.

Tento rok však odborníci prognózovali, že šance slovenských hráčov budú pomerne slabé. Napriek tomu sa objavil jeden Slovák, ktorý upútal skautov - Miroslav Šatan ml. (18), syn legendárneho Miroslava Šatana st. (49).

FOTOGALÉRIA: Miroslav Šatan ml.

Podľa predpovedí tohto ročníka draftu sa nepredpokladalo, že by sa nejaký slovenský hráč umiestnil medzi najlepšími výbermi z prvého kola. A tak sa aj stalo. Odborníci sa zhodli, že tohtoročná generácia slovenských mladíkov nie je taká silná.

Macklin Celebrini (uprostred), ktorý sa stal podľa očakávania jednotkou tohtoročného draftu NHL. Bieloruský obranca Arťom Levšunov (vľavo) si Chicago Blackhawks vybralo z druhého miesta. Pozíciu trojky dostal celkom prekvapujúco kanadský krídelník Beckett Sennecke (vpravo).
Spoznali sme draftovú jednotku NHL: Rekord pre Bielorusko a čo Slováci? Zobraziť článok

Jedným zo slovenských hráčov, ktorý však napriek tomu zaujal, je Miroslav Šatan ml. Syn bývalého slovenského hokejového reprezentanta a súčasného generálneho manažéra slovenskej reprezentácie Miroslava Šatana sa dostal do hľadáčika skautov vďaka svojim výkonom v juniorskej lige. Po dlhých 31 rokoch sa tak na prestížnom drafte NHL objavilo opäť meno Šatan. Otca Miroslava draftoval v roku 1993 tím Edmonton Oilers v piatom kole z celkového 111. miesta.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk