Náš prvý hráč v Anglicku Kinder pred duelom s Albiónom: Sú hrateľní, môžeme postúpiť!

Bol prvým Slovákom, ktorý si zahral v anglickej lige, kde prestúpil v roku 1997 zo Slovana do FC Middlesbrough. Reč je o bývalom vynikajúcom ...
  • Zdroj: anc

Bol prvým Slovákom, ktorý si zahral v anglickej lige, kde prestúpil v roku 1997 zo Slovana do FC Middlesbrough. Reč je o bývalom vynikajúcom záložníkovi Vladimírovi Kinderovi (55).

Práve reprezentácia Anglicka bude v nedeľu súperom slovenského výberu v osemfinále na prebiehajúcom európskom šampionáte v Nemecku. Denníku Nový Čas v rozhovore prezradil, ako vidí duel a čo radí nášmu mužstvu okolo kapitána Milana Škriniara.

V nedeľu nastúpime v osemfinále proti veľkému favoritovi turnaja An­glicku, ako vidíte tento duel?

Bude to veľmi náročný zápas. Angličania síce nie sú v takej forme, ako možno viacerí očakávali, ale vyhrali svoju skupinu a sú favoritmi. Je však v našich silách, ak podáme skvelý výkon, ich prekvapiť. Sám som zvedavý, ako to dopadne, ale keby som si musel staviť, tak asi Angličania postúpia.

Je to pre nás prijateľnejší protivník ako Španielsko?

Samozrejme! Španieli majú lepšiu formu a Anglicko je určite hrateľnejšie pre nás ako oni. Novinári i fanúšikovia ich síce kritizujú, že nepredviedli v skupine lepšie výkony, ale každý zápas je iný.

Aký recept by ste poradili výberu trénera Calzonu na úspech?

Určite náš trénerský štáb má Anglicko veľmi dobre prečítané. Určite je ich defenzíva slabšia než ofenzíva a ani gólman nie je nejaká extratrieda. Takže v tomto smere vidím cestu cez ich obranu.


Bude chybou, ak by sme hrali proti nim od úvodu defenzívne?

Treba hrať ako doteraz. Chalani si už zvykli na Calzonov systém, takže určite by som nešiel do stretnutia s tým, že musíme iba brániť.

V skupine sme mali skvelé prvé polčasy, ale potom sme trošku z ihriska odišli…

Vidím to v tom, že po prestávkach sa zľakneme a bojíme sa o výsledok. Verím, že duel s Anglickom bude iný.

Očakávate nejaké zmeny v zostave?

Nemyslím si. Ja by som išiel s tou istou zostavou ako naposledy.

Pozor na dve hviezdy

Kinder sa vyjadril aj k tomu, na koho si majú dať naši hráči najväčší pozor: „Určite útočník Kane z Bayernu Mníchov a mladá hviezda z Realu Madrid Bellingham.“

Tomáš Suslov - Porsche Panamera 4
Špeciálne porovnanie futbalistov Slovenska a Anglicka: Kto má krajšie partnerky či autá? Zobraziť článok

Hana sa takto vybrala na zápas našich
Odkaz vnučky legendárneho slovenského futbalistu: Nemýľte si našu krajinu! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk