Odkaz vnučky legendárneho slovenského futbalistu: Nemýľte si našu krajinu!

Vo svete si nás mýlia so Slovincami, pričom zmätení sú aj Angličania. Na konci skupiny hrali so Slovinskom a teraz ich čaká Slovensko. ...

Vo svete si nás mýlia so Slovincami, pričom zmätení sú aj Angličania. Na konci skupiny hrali so Slovinskom a teraz ich čaká Slovensko. Skvelý spôsob, ako si nemýliť obe krajiny, vymyslela vnučka legendárneho futbalistu Jozefa Adamca († 76) Hana, ktorá to propaguje v Nemecku priamo v centre diania.

Fotogaléria

Najlepší kanonier, aký sa kedy na Slovensku narodil, mal tri deti. K dvom chlapcom pribudla dcéra Jana. Tá už síce dlhé roky žije v Nemecku s priezviskom Pilch, ale stále jej zostalo veľké slovenské cítenie, čo preniesla aj na svoju dcéru Hanu, ktorá jej akoby z oka vypadla.

Tá sa totiž na zápas s Rumunskom vystrojila pekne so šálom a v drese našej reprezentácie s číslom 10, ktoré preslávil jej dedko. Aj Hana tak dopomohla k nášmu postupu. Navyše robila aj osvetu, keď si vyrobila transparent v angličtine s nápisom Slovensko nie je Slovinsko.

„Bol to nápad môjho priateľa, keďže aj môj pôvod si v Nemecku mýlia so slovinským,“ vysvetlila pre Šport24.sk. To teraz budú potrebovať vedieť rozlíšiť aj Angličania. Ideálne by bolo, keby si zapamätali, kto ich porazil...

Veronika Rajek je známa slovenská modelka.
Pikantný sľub najsexi slovenskej fanúšičky: Ak vyhráme EURO, tak... Zobraziť článok

Jozef Adamec

  • vicemajster sveta 1962
  • 2. v ankete Futbalista 20. storočia na SR
  • 7 ligových titulov (5 Trnava, 2 Dukla Praha)
  • 170 ligových gólov (138 Trnava, 17 Dukla, 15 Slovan)
  • 23. júna 1968 strelil hetrik Brazílii
  • tréner slovenskej repre (1999 - 2001)

Na snímke slovenský futbalový reprezentant Stanislav Lobotka sa usmieva počas tlačovej konferencie.
Rázne slová nového trénera Neapola: TOTO povedal o Lobotkovi! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk