Slováci spravili výkonnostný progres, Hancko lamentuje: Škoda, chýbal jeden gól

Slovenského futbalistu Dávida Hancka (26) mrzelo, že jeho tím nevyužil šancu na prvé miesto v E-skupine na ME v Nemecku.
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Slovenského futbalistu Dávida Hancka (26) mrzelo, že jeho tím nevyužil šancu na prvé miesto v E-skupine na ME v Nemecku.

Po stredajšej remíze 1:1 s Rumunskom síce uznal, že "sokoli" na to mali, no zároveň pripomenul aj nízke nasadenie tímu pred turnajom.

FOTOGALÉRIA: cehlarik rumunsko

Slováci boli pred ME tretí najnižšie postavený účastník v rebríčku FIFA. Hneď na úvod prekvapili proti Belgicku, ktoré zdolali po obetavom výkone s vysokým pressingom 1:0. Postup mohli spečatiť už v druhom stretnutí proti Ukrajine, no tentokrát vedenie neudržali a inkasovali dvakrát.

Remíza s Rumunmi ich nakoniec posunula do osemfinále z tretieho miesta pri bodovej rovnosti všetkých štyroch tímov. "Škoda, že to nie je prvé miesto, súper by bol prijateľnejší. Postúpiť medzi najlepších šestnásť v Európe s tretím najhorším rankingom je však dosť, ukázali sme, že sme urobili krok hore," povedal Hancko. Víťazov skupiny z Rumunska čaká osemfinálový duel proti Holandsku, ktoré obsadilo tretie miesto v D-skupine.

"Boli sme od toho jeden gól. Stačila by možno remíza s Ukrajinou. Zostávame však pokorní a uvedomujeme si, akú majú ostatné mužstvá, aj tie v našej skupine, kvalitu. Hráme dobre a vytvárame si štandardky, aj keď z nich zatiaľ nedávame góly," zhodnotil Hancko.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk