Šokujúca smrť obľúbeného slovenského trénera: Navždy odišiel priekopník bojových športov

V utorok (25.6) slovenskú bojovú scénu obletela smutná správa o záhadnej smrti Martina Beláka. Tajovský rodák bol jedným z prvých trénerov ...
  • Zdroj: Facebook - Martin Belak - professional trainer and promoter

V utorok (25.6) slovenskú bojovú scénu obletela smutná správa o záhadnej smrti Martina Beláka. Tajovský rodák bol jedným z prvých trénerov u nás, ktorý sa svojmu remeslu začal venovať profesionálne a vychoval množstvo špičkových zápasníkov. Žiaľ, zasiahla ho nekompromisne krutá rana osudu.

(ilustr. foto)
Bojový svet smúti za legendou: Zomrel prvý UFC zápasník a slávny herec (†56) Zobraziť článok

Martin je absolútne zaslúžene považovaný za priekopníka thajského boxu. Pred 28 rokmi pod jeho vedením v Banskej Bystrici vznikol klub Fire Gym, ktorý si obľúbili bojovníci i široká verejnosť. Okrem trénovania bojové športy takisto propagoval a patril k prvým promotérom na našom území.

Príčina jeho úmrtia zatiaľ nie je známa, no podľa hovorkyne Banskobystrickej krajskej polície Petry Kováčikovej a portálu Plus Jeden Deň bolo vylúčené cudzie zavinenie.

Pod Belákovou taktovkou vyrástlo niekoľko svetových šampiónov v thajskom boxe vrátane legendárneho Vladimíra Moravčíka. Aby toho nebolo málo, v jeho reportoári nechýbalo MMA, kickbox, BJJ či mjanmarské Lethwei.

K jedným z jeho najznámejších zverencov patrí taktiež Vlasto Čepo. Hoci momentálne zápasník česko-slovenskej organizácie OKTAGON MMA pôsobí v trnavskom Spartakus Fight Gyme, na svoje začiatky nezabudol. Na sociálnej sieti Instagram preto zdieľal sériu fotografií po boku obľúbeného trénera a na záver prostredníctvom príbehu zanechal emotívny odkaz: „Ďakujem, že si ma naučil to, čo ma vedie celou kariérou a životom. Bojovať s kýmkoľvek, kdekoľvek a kedykoľvek.“

Talentovaný argentínsky motocyklový pretekár Lorenzo Somaschini zomrel len vo veku 9 rokov.
Hrozná tragédia: Zomrel talentovaný pretekár († 9), plače za ním aj legenda Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk