Schyľuje sa k výmene Erika Černáka? Má to však jeden háčik

V NHL sa začínajú rozvíjať intenzívne špekulácie o možnej výmene slovenského obrancu Erika Černáka (27), hráča Tampy Bay Lightning. Tento ...
  • Zdroj: SITA/AP

V NHL sa začínajú rozvíjať intenzívne špekulácie o možnej výmene slovenského obrancu Erika Černáka (27), hráča Tampy Bay Lightning. Tento krok by mohol pomôcť tímu uvoľniť potrebný finančný priestor pod platovým stropom pred nadchádzajúcou sezónou.

FOTOGALÉRIA: Erik Černák

Eduardo A. Encina, novinár The Tampa Bay Times, naznačuje, že výmena Černáka by bola nevyhnutná kvôli jeho vysokému platu vo výške 5,2 milióna dolárov (4,83 mil. eur) ročne a zmluve platnej do roku 2031. Černák má tiež klauzulu o nevymeniteľnosti, čo znamená, že musí súhlasiť s akoukoľvek zmenou zamestnávateľa.

Klub Tampa Bay Lightning by pravdepodobne nedostal veľkú náhradu za Černáka, ktorý je dvojnásobným víťazom Stanleyho pohára, vzhľadom na jeho aktuálnu zmluvu a časté problémy so zraneniami, ktoré môžu negatívne ovplyvniť jeho obchodovateľnú hodnotu.

Situácia okolo Erika Černáka ostáva dynamická, pričom vedenie Tampy Bay sa musí rozhodnúť, ako najlepšie využiť zdroje pred nadchádzajúcou sezónou. Čaká sa, že v nasledujúcich týždňoch sa všetko vyjasní a rozhodne sa o ďalšom postupe. Momentálne je totiž bez zmluvy kapitán Bleskov Steven Stamkos, pre ktorého sa budú snažiť vo floridskom klube primárne urobiť miesto.

Hokejový reprezentant Peter Cehlárik zobral svojho dedka na EURO do Nemecka.
Hokejový útočník Cehlárik na EURO: Aha, koho zobral na futbal... Zobraziť článok

Na snímke manažér tímu a asistent trénera Marek Hamšík.
Kuriózny moment Hamšíka na ME: Fanúšikovia skoro odpadli, neverili tomu Zobraziť článok

Na snímke vpravo tréner Slovenska Francesco Calzona a slovenskí futbalisti sa radujú po zápase.
Posmešná reakcia hviezdneho Angličana na adresu Slovákov: To snáď nemyslí vážne!? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk