Haraslín i Lobotka vidia za postupom prácu trénera Calzonu: Konečne hráme odvážne!

Slovenská futbalová reprezentácia sa kvalifikovala do osemfinále európskeho šampionátu, k čomu jej pomohla remíza 1:1 s Rumunskom. Celé ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Slovenská futbalová reprezentácia sa kvalifikovala do osemfinále európskeho šampionátu, k čomu jej pomohla remíza 1:1 s Rumunskom. Celé mužstvo to vníma ako odmenu za prácu, ktorú odviedlo pod taktovkou talianskeho trénera Francesca Calzonu (55).

Čo vybuchol štadión?

Zápas s Rumunskom ovplyvnila aj približne 20-minútová silná búrka v druhom polčase. „Nad Tatrou sa blýska - teraz to platilo doslovne. Jedna rana bola taká, že som sa až zľakol a myslel si, že niečo vybuchlo na štadióne. Ale také počasie patrí k futbalu a rovnaké podmienky mali obaja,“ konštatoval Haraslín.

Prišiel o tri dni dovolenky

Lobotka po zápase aj vtipkoval na otázku, čo preňho znamená postup. „Že tu budeme o tri dni navyše, čiže mám o tri dni menej dovolenky,“ konštatoval s tým, že to myslí ako vtip. „Je to niečo krásne, je to veľký úspech nielen pre nás hráčov, ale celkovo slovenského futbalu. Veľkú zásluhu má na tom tréner Calzona,“ doplnil. Po zápase s Rumunskom dostal druhú cenu pre hráča zápasu, keď­že rovnako ho ocenili aj po stretnutí s Belgickom (1:0). „Neviem, kto je v komisii, ktorá to určuje, ale musím jej poďakovať. Podľa mňa by si takú cenu zaslúžili všetci spoluhráči,“ uzavrel.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk