Haraslín i Lobotka vidia za postupom prácu trénera Calzonu: Konečne hráme odvážne!

Slovenská futbalová reprezentácia sa kvalifikovala do osemfinále európskeho šampionátu, k čomu jej pomohla remíza 1:1 s Rumunskom. Celé ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Slovenská futbalová reprezentácia sa kvalifikovala do osemfinále európskeho šampionátu, k čomu jej pomohla remíza 1:1 s Rumunskom. Celé mužstvo to vníma ako odmenu za prácu, ktorú odviedlo pod taktovkou talianskeho trénera Francesca Calzonu (55).

Chcelo to čas

Naučiť sa taký štýl však podľa Haraslína nebolo ľahké. „Počas reprezentačných zrazov je málo času. Naučili sme sa to však a prinieslo nám to úspech,“ pripojil. Rovnako to vidí aj Lobotka: „Chcelo to čas. Teraz ho máme, keďže sme spolu už mesiac, každý deň môžeme pracovať a zlepšujeme sa.“

Súperom slovenských futbalistov v osemfinále ME budú Angličania.
V stávke bolo oveľa viac: Slováci zinkasovali za postup tučný balík! Zobraziť článok

Hráč SSC Neapol si pochvaľuje aj podporu fanúšikov na tribúnach. „Je pravda, že taká podpora sa často nevidí. Hlavne od Slovákov, tým, že sme krajina, aká sme. Som však za nich rád, že merali cestu a chceli nás podporiť. Fanúšikovia by mali chodiť, či sa vyhrá, alebo prehrá,“ uviedol.

Spolu v lige?!

Náš stredopoliar tiež vyzdvihol tímový charakter. „My sme super chalani, všetci máme rovnaký zmysel pre humor. Len škoda, že nemôžeme spolu hrať v slovenskej lige podobne ako v minulosti 20-ka v hokeji. Keby sme mohli hrať v slovenskej lige, tak by každý z hráčov bol za to rád, len manželky asi nie,“ dodal so smiechom. Teraz si naši hráči chcú hlavne dobre oddýchnuť, keďže osemfinále proti Anglicku na nich čaká už v nedeľu o 18.00 hod. Zrejme si opäť pôjdu zahrať golf, ktorý ich podľa ich slov baví, hoci ho hrať nevedia. „Sme mesiac zavretí v hoteli a ten odpočinok od futbalu potrebujeme a prospeje nám. Sme však profesionáli a vieme, čo si môžeme dovoliť,“ dodal Haraslín.

Szilárd Németh patrí medzi najlepších strelcov našej histórie.
Németh hodnotí našu skupinu: Belgicko ma sklamalo najviac a čo naši? Zobraziť článok

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk