Haraslín i Lobotka vidia za postupom prácu trénera Calzonu: Konečne hráme odvážne!

Slovenská futbalová reprezentácia sa kvalifikovala do osemfinále európskeho šampionátu, k čomu jej pomohla remíza 1:1 s Rumunskom. Celé ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Slovenská futbalová reprezentácia sa kvalifikovala do osemfinále európskeho šampionátu, k čomu jej pomohla remíza 1:1 s Rumunskom. Celé mužstvo to vníma ako odmenu za prácu, ktorú odviedlo pod taktovkou talianskeho trénera Francesca Calzonu (55).

Prínos Calzonu

Calzona po príchode k nášmu tímu začal proces obrody. „Zmenil našu hru, systém aj mentalitu. Chce, aby sme si viac verili. Samozrejme, na začiatku to bolo ťažké. Prišiel nový tréner, noví ľudia, nová hra. Vidíme, že postupom času sme mužstvo, ktoré dokáže hrať každý zápas to isté v ofenzíve aj v defenzíve. Urobili sme veľký krok dopredu,“ konštatoval Haraslín.

Hráč Sparty Praha, ktorý si výkonmi na turnaji pýta lepší angažmán, opísal aj ďalší prínos talianskeho trénera. „Priniesol nám väčšiu vášeň do futbalu a dodáva nám viac sebavedomia. Konečne nehráme futbal, ktorý sme hrali predtým, keď sme stále len bránili na vlastnej polovici. Chceme produkovať pekný ofenzívny futbal s loptou aj bez nej a vytvárať tlak na súpera už na jeho polovici,“ doplnil.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk