Haraslín i Lobotka vidia za postupom prácu trénera Calzonu: Konečne hráme odvážne!

Slovenská futbalová reprezentácia sa kvalifikovala do osemfinále európskeho šampionátu, k čomu jej pomohla remíza 1:1 s Rumunskom. Celé ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Slovenská futbalová reprezentácia sa kvalifikovala do osemfinále európskeho šampionátu, k čomu jej pomohla remíza 1:1 s Rumunskom. Celé mužstvo to vníma ako odmenu za prácu, ktorú odviedlo pod taktovkou talianskeho trénera Francesca Calzonu (55).

FOTOGALÉRIA: cehlarik rumunsko

Ten sa snaží hráčom vštepiť iný typ futbalu, než akým sme sa prezentovali predtým. Lukáš Haraslín (28) vyhlásil, že konečne iba nebránime na vlastnej polovici, ale aj útočíme, a zmenu si chvália aj ďalší.

Naši hráči po stretnutí unisono hovorili o tom, akí sú šťastní, že postúpili z veľmi vyrovnanej skupiny, v ktorej každý nazbieral po štyri body.

„Najviac nás teší, akým štýlom sme postúpili. V tomto zápase nám stačila remíza, mohli sme sa jedenásti zavrieť na vlastnú polovicu a všetko odkopávať. Chceli sme však hrať náš futbal aj za cenu straty lôpt. Ak neriskujete vo futbale alebo v živote, tak to šťastie sa k vám neprikloní,“ povedal Stanislav Lobotka (29).

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk