Bývalý kanonier reprezentácie a skvelý tipér Adam Nemec: Proti Anglicku už obličku nestavím!

Pred ôsmimi rokmi hral na EURO vo Francúzsku, teraz sleduje zápasy nášho tímu v televízii. Adam Nemec (38), ktorý minulú sezónu strávil ...
  • Zdroj: TASR

Pred ôsmimi rokmi hral na EURO vo Francúzsku, teraz sleduje zápasy nášho tímu v televízii. Adam Nemec (38), ktorý minulú sezónu strávil v rumunskom FC Voluntari, pred duelom proti Rumunom povedal, že staví aj obličku na remízu 1:1. Pre denník Nový Čas sa preto nevyjadril len k poslednému súboju, ale aj k osemfinále s Anglickom či svojej budúcnosti.

FOTOGALÉRIA: Adam Nemec: Proti Anglicku už obličku nestavím!

Čo vravíte na remízu slovenského tímu proti Rumunsku 1:1 a celkový postup zo skupiny?

Musím povedať, že výsledok dopadol tak, ako som pred stretnutím aj osobne očakával. Myslel som si, že ak niekto neodskočí na dva góly, tak sa duel skončí remízou 1:1 a tento tip mi presne aj vyšiel. V druhom polčase to bolo aj vidno, že ani jeden tím sa už nikam neponáhľal, nikto už nechcel urobiť nejakú chybu, ktorá by stála oboch postup.

Vy ste pred zápasom povedali, že sa to skončí 1:1 a stavili by ste aj obličku, že to tak dopadne. Podali ste si?

Nie, pretože ten kurz išiel rapídne dolu, a keby som podal, tak by to nevyšlo (smiech).

Obom krajinám remíza vyhovovala, dá sa vôbec na takomto fóre dohodnúť na remíze?

Určite sa nikto nedohodol, ale na druhej strane to hráči majú v hlavách, keď viete, že vám stačí remíza, tak podvedomie pracuje. Navyše EURO je raz za štyri roky a postup do osemfinále je úspech. Bolo to optimálne riešenie pre obe mužstvá a napokon to tak aj dopadlo.

Vy pôsobíte v rumunskej lige, ako v tejto krajine vnímajú postup do osemfinále, a to dokonca z prvého miesta zo skupiny?

Je tu hotový ošiaľ. Musím povedať, že nielen ja, ale nikto nečakal, že Rumunsko vyhrá skupinu a postúpi. Ale po dlhšom čase je to pre ich futbal veľká vzpruha. Od rána do noci ide na športových kanáloch iba futbal, takže je tu naozaj eufória.

Ako hodnotíte výkony nášho tímu v skupine?

Samozrejme, vždy je čo zlepšovať. Dokázali sme však zdolať Belgicko, čo sa stane raz za desať stretnutí. Proti Ukrajine sme mali skvelý prvý polčas a s Rumunmi sme to napokon zvládli. Postúpili sme a musíme byť spokojní, sme medzi 16 najlepšími krajinami Európy.

Neplánovali ste sa ísť osobne pozrieť do Nemecka?

- Bolo to v hre, ale keďže sa mi skončila v rumunskom klube Voluntari zmluva, tak som radšej ostal v Bukurešti, keby sa nejaký záujemca ozval, a zápasy sledujem v obývačke.

Cristiano Ronaldo v drese Portugalska
Hrozivý moment: Fanúšik chcel skopnúť Ronalda, dopadol zle! Zobraziť článok

Odchádzate z Rumunska?

- Na 99 % nie. Rodinka je tu spokojná, a hoci sme vypadli do druhej ligy, mám na stole ponuku. Sme už ústne dohodnutí. Mrzí ma iba to, že mi chýbajú dva góly do klubu stovkárov kanonierov a tie sa počítajú iba v najvyššej súťaži.

V nedeľu nás čaká v osemfinále Anglicko. Váš tip, zase stavíte obličku?

- Teraz už nie (smiech). Ale je lepšie, že máme Anglicko než Španielsko, pretože hráči Albiónu zatiaľ nepodávajú na turnaji výkony, aké sa od nich očakávali.

Recept na úspech?

- Ťažko povedať. Určite netreba hrať so strachom a veľmi defenzívne. Som zvedavý, ako to dopadne, ale máme šancu postúpiť.

Nechápe Pekaríka

Bývalý vynikajúci útočník Adam Nemec je nadšený z výkonov obrancu Petra Pekaríka. „Dva roky nehrá poriadne ligový futbal, má pár štartov, ale tie jeho výkony na EURO sú neskutočné. Hlava mi to neberie a klobúk dolu, čo predvádza,“ dodal.

Radosť Slovákov po góle Ondreja Dudu.
Zahraničné médiá reagujú na postup Slovenska: Dorazí vás, čo píšu Angličania! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk