Fanúšikovia sa zabávajú na rozhodcovi Kovácsovi: Kartu dal aj ochrankárovi, nový Collina...

Hrali proti dvanástke! Českým futbalistom v poslednom zápase v skupine F na ME osud neprial. Od 20. minúty hrali oslabení o vylúčeného ...

Hrali proti dvanástke! Českým futbalistom v poslednom zápase v skupine F na ME osud neprial. Od 20. minúty hrali oslabení o vylúčeného Baráka, zranil sa im brankár Staněk a navyše museli bojovať aj proti kontroverzným verdiktom hlavného rozhodcu, Rumuna Istvána Kovácsa.

Fotogaléria

Ten rozdal v zápase celkovo 18 žltých a 2 červené karty, na ihrisku si nevedel vydobyť rešpekt. "Ešte som nezažil, aby sa rozhodca v tuneli tľapkal s hráčmi a funkcionármi súpera," čudoval sa po zápas kouč Česka Ivan Hašek.

Fanúšikovia na Kovácsov kartičkový kolotoč reagovali vtipne na sociálnej sieti, mnohé zahraničné média sa zastali Čechov, za škandál označili rozhodcovský pardon pre Yildiza, ktorý mal byť tiež vylúčený.

Rozhodca István Kovács ukazuje červenú kartu českému futbalistovi Antonínovi Barákovi.
Červená karta aj zranenie brankára: Česi si na EURO balia kufre Zobraziť článok

„Zlomené srdce Čechov,“ píše magazín Goal.com. Výkon oslabeného výberu Ivana Hašeka označil za heroický.

Denník Independent pochválil mladý český tím za statočnosť a schopnosť vyvinúť obdivuhodný tlak aj v početnej nevýhode. „Voči Čechom to bolo kruté. Aj napriek Barákovmu vylúčeniu v strhujúcom stretnutí tlačili Turkov až do samotného záveru,“ napísal Independent.

Súperom slovenských futbalistov v osemfinále ME budú Angličania.
Koniec zamotanej ságy! Slováci poznajú osemfinálového súpera Zobraziť článok

Bulvár The Mirror si všimol záverečnú strkanicu, po ktorej Kovács ukázal červenú kartu aj Chorému. „Chaos na Eure. Turecko a Česká republika sa zapojili do hromadnej bitky,“ píše denník.

O rumunskom rozhodcovi Istvánovi Kovácsovi sa po zápase hovorilo na všetkých frontoch. Niektorí upozornili, že má síce rumunský pas, ale má maďarské korene. Jeho otec je Maďar. A Maďari na treťom mieste potrebovali včera výhru Turkov.

Takto sa fanúšikovi zabávajú:

Nový Collina

Česi, je mi vás ľúto

Škandálne rozhodnutie

Turecká spálňa

Žltú kartu dal aj ochrankárovi

Maďarské korene

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk