Haraslín aj po tretíkrát štatisticky najlepším Slovákom... Pekaríkovi treba postaviť sochu

Podarilo sa! Postupový bod naši reprezentanti zaslúžene získali. A hoci sa chvíľu zdalo, že môžu vyhrať aj skupinu, na to by museli vydržať ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Podarilo sa! Postupový bod naši reprezentanti zaslúžene získali. A hoci sa chvíľu zdalo, že môžu vyhrať aj skupinu, na to by museli vydržať hrať veľmi dobre celý zápas. Oznámkovali sme výkony našich reprezentantov na stupnici 1 – 10. Čím vyššia známka, tým lepší výkon.

FOTOGALÉRIA: Slováci na tréningu

Martin Dúbravka (7) – To, čo mal chytiť, vyriešil s prehľadom. V prvom polčase to naňho dvakrát skúšal Ratiu, ale oveľa nebezpečnejšie naňho pálil po zmene strán Razvan Marin. Ten ho zároveň aj dokázal prekonať, keď mu pri pokutovom kope nedal šancu. Opäť o niečo málo zlepšil aj prihrávky.
 
Peter Pekarík (8) – Celú sezónu v klube prakticky nehrával. Teraz nastúpil na tretí duel v krátkom slede. Človek by si myslel, že to nevydrží a on nabehá 10,31 km. A ešte k tomu sa umne zapájal do hry, keď bol pri góle a Strelcovi ďalší ponúkol ako na podnose. Nehovoriac o tom, že si pri ňom rýchle krídla súpera ani nepípli. Vzhľadom na okolnosti práve Peky by mal byť hráč zápasu!
 
Milan má svojho sponzora.
Čo skrývajú pod trenírkami? Zistili sme, aké boxerky nosia slovenskí reprezentanti Zobraziť článok
 
Denis Vavro (6) – Nastúpil so sebazaprením, čo bolo možno aj dobre, lebo ho nenapadlo vymýšľať žiadne hlúposti. Dlhé lopty, čo je inak jeho prednosť, mu však vôbec nešli. Pričom bol aj v pomerne malom počte súbojov, čo je však aj znak toho, že remíza proste vyhovovala obom...
 
Milan Škriniar (7) – Jeho skvelý hĺbkový pas na Pekaríka bol základom nášho gólu a tým vlastne aj postupovej remízy. Niekto síce môže vidieť jeho pomalosť, ale tiež si treba všimnúť, že vyhral skoro všetky súboje, mal najviac dotykov s loptou a ešte aj skvelé prihrávky.
 
Dávid Hancko (5) – Chcel až moc. Výpadok, či už tréningový, alebo psychický kvôli zdravotnému stavu, sa však na ňom prejavil. Tu nejde ani tak o to, že vyrobil penaltu. Mal slabú úspešnosť prihrávok a smerom dopredu nebol výrazný. Pri spätnom pohľade, radšej nemal hrať!
 
Juraj Kucka (7) – Predviedol skvelý center na gól, no opäť aj svoju slabosť pri zbytočných stratách lopty, z ktorých potom ťaží súper. Teraz sa ich však aspoň na pohľad snažil s ešte väčšou vernou napraviť.
 
Stanislav Lobotka (7) – Keď si pozrieme mapu jeho pohybu na ihrisku, zistíme, že defenzíva bola preňho v tomto zápase absolútnym základom, keď strážil priestor pred obranou. Boli tam síce nejaké zbytočné straty, ale napravil to vyhratými súbojmi, kvalitnými prihrávkami i pasmi. Hral kvalitne, ale najlepší na trávniku nebol, hoci cenu hráča zápasu dostal, ale mohol ju posunúť...
 
Ondrej Duda (8) – A to napríklad aj Dudovi. Ten síce mohol a mal mať výrazne menej strát, lenže viac treba pri ňom chváliť. Skvele zakončil hlavou, brankárovi do protipohybu a na zem, čo je takmer nemožné chytiť. Navyše nabehal najviac z našich (10,72 km).
 
Ivan Schranz (6) – Keď to odľahčíme, zvlhol mu pušný prach, ale stále môže zabojovať o korunu kráľa strelcov, veď Angličania sa sami domov nepošlú... Aby sa však opäť presadil, na to bude musieť hrať viac pri bránke súpera. V tomto stretnutí ho skôr priťahovala čiara.
 
David Strelec (6) – Išiel do zápasu preto, že sa očakával blok súpera, v ktorom má väčšie predpoklady sa presadiť ako Boženík. Ten sa však do zostavy vráti, lebo opäť bude treba behavejšieho hráča proti Anglicku a navyše Strelec si nomináciu nevypýtal. Na to mal premeniť veľkú šancu v 64. minúte a nie pri nej trafiť Nitovu nohu.
 
Lukáš Haraslín (7) – Hovorí sa, že štatistiky neklamú, aj keď neukážu úplne všetko. Pre zaujímavosť, aj v treťom zápase na ME náš štatisticky najlepší hráč! Aj keď teraz na pohľad nebol taký dominantný, hoci Ratia dvakrát poriadne vyobracal. 
 
Tomáš Suslov (5) – Vedel podržať loptu, len škoda, že za vyše 20 minút na trávniku sa jej dotkol len šesťkrát, čo je veľmi málo.
 
Róbert Boženík (6) – Nebolo ho síce veľmi vidieť, ale aspoň nepokazil prihrávku, čím nedal súperovi možnosť zaútočiť.
 
Dávid Ďuriš, Norbert Gyömbér, Matúš Bero (bez známky) – Všetci traja prišli na trávnik už len „doremizovať“ zápas, čo sa podarilo.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk