Bývalý hokejový obranca Andrej Sekera: U McDavida visím na stene!

Veril, že Edmonton zvládne siedmy zápas, ale nevyšlo to! Bývalý hokejový obranca Andrej Sekera (38) sledoval finálovú bitku o Stanleyho ...
  • Zdroj: Branislav Račko

Veril, že Edmonton zvládne siedmy zápas, ale nevyšlo to! Bývalý hokejový obranca Andrej Sekera (38) sledoval finálovú bitku o Stanleyho pohár, v ktorom sa z triumfu napokon tešila Florida. Denníku Nový Čas prezradil aj to, že hviezdnemu McDavidovi prihral na prvý gól v kariére a nemecký krídelník Draisaitl k nemu chodil na Vianoce.

FOTOGALÉRIA: sekera edmonton
Bývalý slovenský reprezentant Andrej Sekera v minulosti obliekal v rokoch 2015 až 2019 aj dres Edmontonu, ktorý napokon nezískal po dlhých rokoch opäť Stanleyho pohár, keď prehral siedmy kľúčový duel na ľade Floridy 1:2.
„Myslel som si, že Edmonton to už vyhrá, keď dokázal zo stavu 0:3 vyrovnať na 3:3,“ vyjadril sa pre náš portál vicemajster sveta z roku 2012. Hoci už pred dvomi rokmi ukončil hráčsku kariéru stále kontakte s bývalými hráčmi.
„Po každej sérii som si s nejakými chalanmi písal. Poznám veľmi dobre Leona Draisaitla, s ktorým si píšem 4-5krát do roka a aj si občas zavoláme. Píšeme po česky a keď sme boli spolu v Edmontone, tak bol u nás na Vianoce,“ pokračuje Sekera.
Bývalý skvelý obranca Andrej Sekera si prišiel pozrieť zápasy Slovenska do Ostravy.
Bývalý skvelý obranca o MS i živote po hokeji: Snažím sa, aby mi nerástlo brucho Zobraziť článok
Rodák z Prievidze dokonca v októbri 2015 nahral na prvý gól momentálne najväčšej hviezde NHL - útočníkovi Edmontonu Connorovi McDavidovi.
„Doteraz visím jeho v byte (smiech). Má tam zarámovaný puk z jeho prvého gólu, na ktorý som mu prihral. Veď som mu to aj hovoril, že nezabudni, kto ti naštartoval kariéru,“ smeje sa Sekera, ktorý bol pred pár dňami podporiť aj slovenských futbalistov na EURO v Nemecku.
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk