Na zápas o všetko nastúpili posilnení obľúbenými pochúťkami! Slováci si včera podvečer vybojovali postup do nadstavbovej časti ME, keď s Rumunskom uhrali remízu 1:1. O ich energiu sa ako obvykle staral tímový kuchár Branislav Križan.
Vývar si dali naši futbalisti aj pred kľúčovým duelov s Rumunskom, pričom pripravené mali aj chafingy s jedlom, z ktorých si každý vybral to svoje, či už zeleninu, alebo mäso (kuracina, morka, ryba), resp. rôzne prílohy. „V deň zápasu je to ľahké diétne jedlo,“ oznámil reprezentačný kuchár s tým, že na zahusťovanie múku ani smotanu nepoužíva.
Zloženie vývaru
120 l vody 40 - 50 kg mäsa zo sliepok a z hovädzích medzirebrových kostí 40 kg zeleniny soľ a korenie
Menu v deň zápasu
Raňajky: krupicová kaša s mandľovým mliekom
Obed: silný vývar + vybrané mäso s prílohou
Večera: vyprážaný syr s hranolčekmi a domácou tatárkou
Čo je zakázané jesť pred duelom?
paprika
šalátová uhorka
hruška
Vavro zje ako chlap
Branislav Križan prezradil, že najväčším jedákom tímu je robustný a tvrdý obranca Denis Vavro (28) s postavou zápasníka MMA. „Je to veľký chlap. Všetci si naložia, ale Denis jasne najviac. Tomu sa niekedy tanier prehýba od naloženého mäsa. Ale má dobré spaľovanie, čiže mu to vo výkone neprekáža!“
Pekarík je profík
Podľa kuchára je najväčším profíkom v otázke stravovania najstarší člen kádra Peter Pekarík (37): „Dopraje si veľmi málo sladkého. Vyžaduje bezlepkové cestoviny pred každým zápasom. Dáva si veľa zeleniny, orechov, ovsených vločiek, a keď si dá mäso, tak najčastejšie rybu. Je v strave veľmi striktný, ale polievku si dá vždy.“