Kuchár reprezentácie na ME Branislav Križan dovolil nazrieť do svojich hrncov: Čo sľúbil tímu za postup?

Na zápas o všetko nastúpili posilnení obľúbenými pochúťkami! Slováci si včera podvečer vybojovali postup do nadstavbovej časti ME, keď ...
  • Zdroj: Matej Kalina

Na zápas o všetko nastúpili posilnení obľúbenými pochúťkami! Slováci si včera podvečer vybojovali postup do nadstavbovej časti ME, keď s Rumunskom uhrali remízu 1:1. O ich energiu sa ako obvykle staral tímový kuchár Branislav Križan.

Vývar si dali naši futbalisti aj pred kľúčovým duelov s Rumunskom, pričom pripravené mali aj chafingy s jedlom, z ktorých si každý vybral to svoje, či už zeleninu, alebo mäso (kuracina, morka, ryba), resp. rôzne prílohy. „V deň zápasu je to ľahké diétne jedlo,“ oznámil reprezentačný kuchár s tým, že na zahusťovanie múku ani smotanu nepoužíva.

Radosť Slovákov po góle Ondreja Dudu.
Strelec gólu Duda po postupe: Koho si praje v osemfinále? Zobraziť článok

Zloženie vývaru

120 l vody  40 - 50 kg mäsa zo sliepok a z hovädzích medzirebrových kostí  40 kg zeleniny  soľ a korenie

Menu v deň zápasu

Raňajky: krupicová kaša s mandľovým mliekom

Obed: silný vývar + vybrané mäso s prílohou

Večera: vyprážaný syr s hranolčekmi a domácou tatárkou

Čo je zakázané jesť pred duelom?

 paprika

 šalátová uhorka

 hruška

Vavro zje ako chlap

Branislav Križan prezradil, že najväčším jedákom tímu je robustný a tvrdý obranca Denis Vavro (28) s postavou zápasníka MMA. „Je to veľký chlap. Všetci si naložia, ale Denis jasne najviac. Tomu sa niekedy tanier prehýba od naloženého mäsa. Ale má dobré spaľovanie, čiže mu to vo výkone neprekáža!“

Pekarík je profík

Podľa kuchára je najväčším profíkom v otázke stravovania najstarší člen kádra Peter Pekarík (37): „Dopraje si veľmi málo sladkého. Vyžaduje bezlepkové cestoviny pred každým zápasom. Dáva si veľa zeleniny, orechov, ovsených vločiek, a keď si dá mäso, tak najčastejšie rybu. Je v strave veľmi striktný, ale polievku si dá vždy.“

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk