Kuchár reprezentácie na ME Branislav Križan dovolil nazrieť do svojich hrncov: Čo sľúbil tímu za postup?

Na zápas o všetko nastúpili posilnení obľúbenými pochúťkami! Slováci si včera podvečer vybojovali postup do nadstavbovej časti ME, keď ...
  • Zdroj: Matej Kalina

Na zápas o všetko nastúpili posilnení obľúbenými pochúťkami! Slováci si včera podvečer vybojovali postup do nadstavbovej časti ME, keď s Rumunskom uhrali remízu 1:1. O ich energiu sa ako obvykle staral tímový kuchár Branislav Križan.

„Pripravená je vždy krupicová kaša s mandľovým mliekom, maslom a trochou cukru. K tomu chia semienka, vločky, med a strúhané jablko. Robím to na kokosovom alebo sójovom mlieku,“ opísal Križan svoj recept. Dával si však pozor, aby v deň zápasu nebola na stole paprika, šalátová uhorka a hruška, čo je v tíme zakázané. Na pozápasovú večeru chystal za odmenu vyprážaný syr s hranolčekmi a vlastne vyrobenou tatárskou omáčkou.

Na snímke slovenský futbalista Ondrej Duda sa raduje po zápase s Rumunskom z postupu do osemfinále.
Kompletný osemfinálový program EURO: Ako sa v play off zmení hrací systém? Zobraziť článok

„Minule celý tím ‚zbúchal‘ až 10 litrov mojej tatárskej,“ pochválil sa s úsmevom s tým, že po zápase je jediný čas na nezdravé jedlo. Dokonca sľúbil, že chalanom v prípade postupu, ak bude záujem, na ďalší deň pripraví aj bryndzové halušky.

Učil variť ryžu

Najviac sa všetci tešia na polievku, dokonca si na ňu zvykol už aj taliansky realizačný tím: „Snažím sa chalanom pripraviť dokonalú polievku, ktorá je veľmi silná. Ide o vývar v objeme 120 litrov, ktorý vydrží asi štyri dni. Ide tam 40 - 50 kg mäsa zo sliepok a hovädzích medzirebrových kostí a 40 kg zeleniny. Toto varím jeden deň, z čoho mám silný základ, z ktorého urobím ďalšie dve polievky. Voláme ich antibiotiká a steroidy, keď­že nám dodávajú veľkú silu.“

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk