Strelec gólu Duda po postupe: Koho si praje v osemfinále?

Slovenskí futbaloví reprezentanti sa prebojovali do osemfinále ME v Nemecku.
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Slovenskí futbaloví reprezentanti sa prebojovali do osemfinále ME v Nemecku.

FOTOGALÉRIA: nemeth rumunsko

Postup spečatili remízou 1:1 s Rumunskom v záverečnom zápase v E-skupine, v ktorej obsadili so ziskom štyroch bodov a skóre 3:3 tretie miesto. V osemfinále sa stretnú s jedným z dvojice Španielsko - Anglicko, o ich súperovi definitívne rozhodnú až výsledky večerných súbojov v F-skupine.

hlasy aktérov (zdroj: TV Markíza):
Stanislav Lobotka, stredopoliar SR a Hráč zápasu:
"Momentálne je to niečo neopísateľné. Dokázali sme to a najviac ma teší, že sme to dokázali vlastnou hrou. Od začiatku sme chceli hrať svoju hru, bojovali sme jeden za druhého. Aj po strate lopty sme išli všetci naspäť. Dokázali sme to ako jeden tím. Na postupe má zásluhu viacero ľudí, pokúsime sa dostať čo najďalej."

Ondrej Duda, strelec gólu SR: "Mohli sme aj udržať vedenie dlhšie, ale nepodarilo sa. Hlavné je, že postupujeme, to je najdôležitejšie. Pred gólom som videl, že ´Kuco´ dostáva loptu, že nebude špekulovať a bude centrovať do šestnástky. Nastavil som hlavu na center, brankár nemal šancu. Musíme poďakovať fanúšikom, že si našli cestu do Frankfurtu, verím, že prídu aj na osemfinálový zápas a budú s nami. Ak mám byť úprimný, prial by som si za súpera viac Angličanov ako Španielov. Angličania majú kvalitu, ale každý súper, s ktorým hrali, ich dokázal potrápiť. Španieli sú kvalitnejší, sú lepší ako celok. Uvidíme, koho dostaneme."

Peter Pekarík, obranca SR: "Samozrejme, postup chutí veľmi dobre. Je to ďalší obrovský úspech pre slovenskú reprezentáciu. Patrí všetkým slovenským fanúšikom, ktorí nás hnali dopredu. Počuli sme ich, vytvorili skvelú kulisu. Ďakujeme aj všetkým, ktorí nám držali palce pri obrazovkách. Zápas sme mali opäť výborne rozohratý, ujali sme sa vedenia, potom sme síce inkasovali gól, ale v podstate celý zápas sme hru kontrolovali. V druhom polčase to kontrolovali obe strany, oba tímy mali šance. Vidíme, že skupina bola extrémne vyrovnaná. Sme šťastní, že sme z nej postúpili. V kabíne bude teraz určite nejaký víťazný pokrik a potom bude nasledovať tvrdá práca. Súpera si už nevyberieme, v osemfinále chcem podať opäť veľmi odhodlaný výkon, necháme na ihrisku všetko. Verím, že opäť potešíme našich priaznivcov bojovnosťou."

Dávid Hancko, obranca SR: "Samozrejme, sme spokojní. Pred zápasom sme si povedali, že si to tu chceme predĺžiť čo najdlhšie a urobíme pre to maximum. Myslím si, že za predvedené výkony sme si zaslúžili postúpiť. Čo sa týka penalty, som presvedčený, že môj prvý dotyk bol vonkajškom nohy, súperov hráč potom pri druhom o moju nohu zakopol. Mrzí ma to, žiaľ, také bolo rozhodnutie. Chcel by som sa poďakovať doktorom a fyzioterapeutom, že pri mojom zdravotnom stave urobili maximum, vedel som, že sa musím popasovať s bolesťou. Boli aj ťažšie momenty, ale nakoniec som to zvládol a verím, že som chalanom pomohol. V osemfinále by som si prial možno trochu viac Angličanov, Španieli boli v skupine vynikajúci. Ale celkovo je to jedno, obe sú to skvelé mužstvá."

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona.
Calzona bezprostredne po postupe: Som veľmi šťastný, teraz chceme vydržať čo najdlhšie! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk