Calzona bezprostredne po postupe: Som veľmi šťastný, teraz chceme vydržať čo najdlhšie!

Slovenskí futbaloví reprezentanti sa prebojovali do osemfinále ME v Nemecku. Postup spečatili remízou 1:1 s Rumunskom v záverečnom zápase ...
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenskí futbaloví reprezentanti sa prebojovali do osemfinále ME v Nemecku. Postup spečatili remízou 1:1 s Rumunskom v záverečnom zápase v E-skupine, v ktorej obsadili so ziskom štyroch bodov a skóre 3:3 tretie miesto.

FOTOGALÉRIA: nemeth rumunsko

V osemfinále sa stretnú s jedným z dvojice Španielsko - Anglicko, o ich súperovi definitívne rozhodnú až výsledky večerných súbojov v F-skupine. Rumuni idú ďalej z prvého miesta, v boji o štvrťfinále narazia na Slovinsko alebo Holandsko.

Tím trénera Francesca Calzonu sa aj v treťom stretnutí na EURO 2024 ujal vedenia, skóre otvoril v 24. minúte Ondrej Duda, ktorý sa presadil hlavičkou po centri Juraja Kucku. Súper vyrovnal v 37. minúte zásluhou Razvana Marina, ktorý premenil pokutový kop nariadený po faule Dávida Hancka na Ianisa Hagiho.

V druhom polčase sa už skóre nezmenilo a konečná remíza 1:1 tak zaistila postup obom. Pri rovnosti bodov všetkých štyroch tímov mali Slováci tretie najlepšie skóre. Štyri body im dávali bez ohľadu na výsledky zostávajúcich zápasov istotu, že v tabuľke tretích tímov skončia na jednej zo štyroch postupových priečok a zahrajú si osemfinále.

Slováci sa do vyraďovačky dostali druhýkrát pri svojej tretej účasti na finálovom turnaji ME v ére samostatnosti. Majú šancu prekonať svoje maximum z EURO 2016 vo Francúzsku, kde skončili na 14. mieste.

Radosť Slovákov po góle Ondreja Dudu.
Cieľ je splnený, Slováci si zahrajú osemfinále: Po remíze sú spokojní aj Rumuni Zobraziť článok

E-skupina, 3. kolo:
Slovensko - Rumunsko 1:1 (1:1)
Góly: 24. Duda - 37. R. Marin (z 11 m). ŽK: Duda - Burca, Bancu, Iordanescu (mimo ihriska), Puscas. Rozhodcovia: Siebert - Seidel, Foltyn (všetci Nem.).

Slovensko: Dúbravka - Pekarík (90.+2 Gyömbér), Vavro, Škriniar, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda (90.+2 Bero) - Schranz (77. Ďuriš), Strelec (70. Boženík), Haraslín (70. Suslov)

Rumunsko: Nita - Ratiu, Dragusin, Burca, Bancu - R. Marin (86. Rus), M. Marin, Stanciu - Hagi (66. Man), Dragus (66. Puscas), Coman (58. Sorescu)

Francesco Calzona, tréner SR (zdroj: TV Markíza): "Super zápas z našej strany, chalani odviedli výborný výkon, súperovi sme toho dovolili málo. Som veľmi šťastný, tešíme sa z postupu. Myslím si, že sme dosiahli niečo dôležité.

Dokázali sme hrať tri zápasy na vysokej úrovni proti tímom, ktoré sú rebríčkovo vyššie. Máme pred sebou ďalší cieľ, chceme vydržať na šampionáte čo najdlhšie. Verím, že budeme na osemfinále dobre pripravení."

Slovenskí futbalisti sa tešia po strelení úvodného gólu v zápase E-skupiny Belgicko - Slovensko na ME vo futbale vo Frankfurte
Šokujúce slová bývalého reprezentanta: Slovensko sa s Rumunskom dohodlo na výsledku! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk