Cieľ je splnený, Slováci si zahrajú osemfinále: Po remíze sú spokojní aj Rumuni

Skvelá správa z Frankfurtu! Slovenskí futbalisti si na majstrovstvách Európy zabezpečili postup do osemfinále. Zo skupiny E postúpili ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Skvelá správa z Frankfurtu! Slovenskí futbalisti si na majstrovstvách Európy zabezpečili postup do osemfinále. Zo skupiny E postúpili po tom, čo v poslednom skupinovom zápase remizovali s Rumunskom 1:1. V skupine skončili na treťom mieste. Do osemfinále z E-skupiny idú aj Rumuni a Belgičania. V ňom narazia Slováci 30. júna buď na Španielsko alebo Anglicko. O ich súperovi definitívne rozhodnú až výsledky večerných súbojov v F-skupine.

FOTOGALÉRIA: nemeth rumunsko

Slováci začali aktívne, vytvárali si tlak a po štandartných situáciách aj šance. V 24. min odcentroval do šestnástky Kucka, na jeho center si šikovne nabehol Ondrej Duda a Slováci sa ujali vedenia – 1:0.

Na snímke zľava Juraj Kucka (Slovensko) a Nicusor Bancu (Rumunsko) v súboji o loptu.
Slovensko - Rumunsko ONLINE: Nerozhodný výsledok posúva Slovákov ďalej! Zobraziť článok

Po góle postupne prevzali opraty zápasu Rumuni, Slováci už neboli tak aktívni a nevedeli sa dostať do tempa. V 37. min zastavil na hranici pokutového územia Hancko Hagiho a po preskúmaní VAR-u Razvan Marin z penalty vyrovnal.

Futbalisti Belgicka počas občerstvovacej prestávky.
Ukrajina - Belgicko ONLINE: Belgičania vyprevadili Ukrajinu z turnaja remízou Zobraziť článok

Po zmene strán sa pustil nad štadiónom silný dážď a začal fúkať nepríjemný vietor, čo hráčom sťažovalo na mokrom teréne prácu s loptou. Čím viac pribúdali minúty, si mužstvá dávali o to väčší pozor, obom bolo jasné, že chyba znamenajúc gól, by jednému či druhému zrejme pochovala postupovú nádej. A keďže gól už nepadol, radosť z postupu do osemfinále mali napokon oba tímy.

Slovensko - Rumunsko 1:1 (1:1)

Góly: 24. Duda - 37. R. Marin (z 11 m). ŽK: Duda - Burca, Bancu, Iordanescu (mimo ihriska), Puscas. Rozhodovali: Siebert - Seidel, Foltyn (všetci Nem.).

Slovensko: Dúbravka - Pekarík (90.+2 Gyömbér), Vavro, Škriniar, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda (90.+2 Bero) - Schranz (77. Ďuriš), Strelec (70. Boženík), Haraslín (70. Suslov).

Rumunsko: Nita - Ratiu, Dragusin, Burca, Bancu - R. Marin (86. Rus), M. Marin, Stanciu - Hagi (66. Man), Dragus (66. Puscas), Coman (58. Sorescu).

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk