Bývalý reprezentačný kanonier Adam Nemec: Stavím obličku, že výsledok zápasu s Rumunskom bude takýto!

Bývalý skvelý reprezentačný útočník a kanonier Adam Nemec nepochybuje o tom, ako dnešný zápas Slovenska s Rumunskom na EURO 2024 dopadne. ...
  • Zdroj: TASR - Martin Baumann

Bývalý skvelý reprezentačný útočník a kanonier Adam Nemec nepochybuje o tom, ako dnešný zápas Slovenska s Rumunskom na EURO 2024 dopadne. Dokonca vyhlásil, že by stavil obličku na to, že zápas skončí remízou 1:1.

FOTOGALÉRIA: Slováci na tréningu

Slovenská futbalová reprezentácia uzavrie účinkovanie v skupinovej fáze EURO 2024 zápasom proti Rumunsku. Je známe, že na istotu postupu obom tímom bude stačiť remíza. A presne tento výsledok očakáva aj bývalý reprezentačný útočník Adam Nemec, ktorý má s pôsobením v Rumunsku bohaté skúsenosti. Hrával za Dinamo Bukurešť a v uplynulej sezóne pôsobil v rumunskom Voluntari.

"Ja by som stavil obličku, že to skončí 1:1 a všetci budú vysmiati. A čo v osemfinále? Tam niekedy nad sebou potrebujete mať aj hviezdy a všetkých svätých. No videli sme, ako skončil zápas Slovensko – Belgicko," vyhlásil Nemec v rozhovore pre TVNOVINY.sk.

Tréner Calzona mal pred zápasom s Rumunskom na tréningu k dispozícii kompletný káder aj s Dávidom Hanckom.
Slovensku zostalo 5 možných súperov do osemfinále: Najprijateľnejší? Musia postúpiť Maďari! Zobraziť článok

Hrajú príliš na seba, ľahko sa nechajú vytočiť

Rumunsko vstúpilo do európskeho šampionátu prekvapujúcou výhrou s Ukrajinou 3:0, aj keď im situáciu výrazne uľahčil slabým výkonom súper. Následne prehrali s Belgickom 0:2. Adam Nemec veľmi dobre pozná rumunský futbal, hráčov, celkovo ich mentalitu. Upozorňuje najmä na dve veci, ktoré môžu hrať v neprospech Rumunska - príliš individualistické výkony a horkokrvnosť.

"Päť-šesť svetových hráčov, ako tomu bolo kedysi, táto generácia rozhodne nemá. Snažia sa preto spoliehať na tímovosť, i keď zo skúseností viem, že sú veľkí individualisti," upozorňuje Nemec a zmieňuje dve mená rumunských hráčov, na ktorých si Slováci musia dávať veľký pozor.

"Môžem hodnotiť len tých, s ktorými alebo proti ktorým som hrával, ako napríklad Florinel Coman, dosť zaujímavý futbalista s vynikajúcou sezónou v Steaue Bukurešť. Má dobrý ťah na bránu, vie streliť gól i naň prihrať, tiež slušne kopnúť štandardku. Na druhej strane, je až priľahko eliminovateľný. Stačí tvrdšie dostupovanie, pár verbálnych hračiek či iných drobností a rýchlo bude bez chuti," posiela Nemec radu svojim krajanom, ako neutralizovať ofenzívne eso Rumunska.

Slovenskí hráči pred zahratím priameho kopu v zápase proti Ukrajine
Našej i rumunskej repre stačí na osemfinále aj deľba bodov: Stávkové kancelárie reagujú! Zobraziť článok

Nebezpečenstvo podľa neho hrozí aj od ďalšieho rumunského hráča. "Takisto útočník Denis Alibec. Hoci proti Belgicku naskočil len na desať minút, má skvelé veci, no je rovnako horkokrvný a ak mu voľačo sadne na nos, bude nepoužiteľný. O Rumunoch to asi platí všeobecne. Ak majú svoj deň, hrajú perfektne, no ak ho nemajú, nedali by ste na nich ani deravý groš," dodáva.
 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk