Chorvátski fanúšikovia rozpútali peklo: Štyria zranení a jedenásť obvinených!

Štyria ľudia utrpeli zranenia po tom, ako chorvátski fanúšikovia napadli talianskych priaznivcov po pondelkovom zápase oboch tímov na ...
  • Zdroj: TASR/AP

Štyria ľudia utrpeli zranenia po tom, ako chorvátski fanúšikovia napadli talianskych priaznivcov po pondelkovom zápase oboch tímov na futbalových ME.

Jedenásť osôb čelí obvineniam z trestného činu, informovala agentúra DPA.

Podľa polície v Lipsku skupina približne 20 fanúšikov Chorvátska zaútočila v nočných hodinách na priaznivcov súperovho tímu. Dve zo zranených osôb museli previezť do nemocnice. Jedenásť fanúšikov čelí obvineniam z ublíženia na zdraví.

Na bezpečnosť počas zápasu dohliadalo približne 2000 policajtov a členov bezpečnostných zložiek. Počas duelu bolo nahlásených dokopy 45 priestupkov, väčšina z nich v súvislosti s použitím zápalnej pyrotechniky. Polícia zadržala aj ôsmich fanúšikov Chorvátska, ktorým bol predtým zamedzený vstup na územie Nemecka.

V pondelňajšom dramatickom súboji B-skupiny sa zrodila remíza 1:1, ktorá znamenala postup Talianska do vyraďovacej fázy. Naopak postupové šance Chorvátov, ktorí skončili v tabuľke s dvoma bodmi na treťom mieste, sa znížili na minimum.

Na snímke tréner slovenských futbalistov Francesco Calzona.
Calzona pred záverečným duelom skupiny: Chvália nás aj európski odborníci! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk