Matúš Kozáčik je na EURO ako kouč českej repre: Prečo skončil pri našom tíme?

Po ôsmich rokoch je opäť na európskom šampionáte! Tentoraz však nie ako hráč, ale tréner brankárov.
  • Zdroj: Tibor Somogyi

Po ôsmich rokoch je opäť na európskom šampionáte! Tentoraz však nie ako hráč, ale tréner brankárov.

FOTOGALÉRIA: Matúš Kozáčik

Reč je o bývalom slovenskom gólmanovi Matúšovi Kozáčikovi (40), ktorý je v realizačnom tíme českej reprezentácie v pozícii kouča brankárov. Denníku Nový Čas prezradil, ako sa k tejto funkcii dostal, čo je jeho úlohou i to, či je v kontakte s našimi hráčmi.

Bývalý úspešný gólman Matúš Kozáčik, ktorý reprezentoval slovenský výber na majstrovstvách Európy 2016 vo Francúzsku, prešiel po konci kariéry na trénerskú bázu. Už niekoľko rokov pôsobí ako kouč brankárov v českej Plzni a pred dvomi rokmi bol aj v našom národnom tíme v rovnakej pozícii, kde však vlani skončil a teraz od marca pracuje pri českom národnom tíme.

KVÔLI RODINE

„Pri slovenskej reprezentácii som v pozícii kouča brankárov skončil, pretože žijem s rodinou v Prahe a bol to z časového hľadiska, i čo sa týka cestovania, trošku problém. Pri českom mužstve to je iné, pretože zrazy sú v Prahe, nemusím toľko cestovať a som vlastne doma s rodinou,“ ozrejmil svoju situáciu pre Nový Čas Kozáčik.

„Dostal som pred pár mesiacmi ponuku od českej reprezentácie, potom som hovoril s trénermi a je to pre mňa veľkú výzva, že môžem byť súčasťou tohto tímu.“

Pred ôsmimi rokmi štartoval Kozáčik na EURO 2016 ako brankár za Slovensko, teraz je už v inej funkcii. Ako to vníma? „Samozrejme, že je to úplne niečo iné. Ako hráč máte inú prípravu, pripravujete sa v podstate sám pre seba. Teraz ja pripravujem celý český brankársky štáb a máme za to s Radkom Černým zodpovednosť. Robím, samozrejme, aj analýzy, sledujem súperov v skupine. Je to iné, ale baví ma to.“

JE V KONTAKTE

Na otázku, či je aj v kontakte so slovenskými hráčmi a čo vraví na dnešný duel proti Rumunsku, odvetil: „Jasné, že sledujem zápasy slovenského mužstva a s niektorými chalanmi sa občas aj spojím. Veril som, že postup potvrdia už proti Ukrajine, ale verím, že sa tak stane v poslednom stretnutí s Rumunskom,“ dodal.

Štyria ľudia utrpeli zranenia po tom, ako chorvátski fanúšikovia napadli talianskych priaznivcov.
Chorvátski fanúšikovia rozpútali peklo: Štyria zranení a jedenásť obvinených! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk