Šokujúce slová bývalého reprezentanta: Slovensko sa s Rumunskom dohodlo na výsledku!

Slovenská reprezentácia odohrá už zajtra svoj posledný skupinový duel na futbalových majstrovstvách Európy 2024, pričom ak v ňom získa ...
  • Zdroj: TASR - Martin Baumann

Slovenská reprezentácia odohrá už zajtra svoj posledný skupinový duel na futbalových majstrovstvách Európy 2024, pričom ak v ňom získa len jediný bod, zabezpečí si postup do vyraďovacej fázy turnaja.

FOTOGALÉRIA: Slováci na tréningu

To isté však platí aj o reprezentácii Rumunska, ktorej na postup do osemfinále taktiež stačí remízový výsledok.

V súvislosti s týmito kalkuláciami priniesol bývalý rumunský reprezentant Danut Lupu šokujúce vyhlásenie, pričom podľa jeho slov sa obe reprezentácie vzájomne dohodli na tom, že zápas skončí nerozhodným výsledkom.

„Postúpime, remizujeme so Slovenskom. Je to dohodnuté, bola by škoda, keby sme obaja nešli. Prečo to riskovať? Bola by to škoda! Na tejto úrovni si hráči veľmi dobre rozumejú! Prečo to riskovať? Prečo by sa dostávať do nehody?,“ povedal Lupu pre portál AS.Ro.

Ak by totiž slovenská reprezentácia Rumunsku podľahla a Belgicko by sa vyhlo prehre s Ukrajinou, naši futbalisti by z turnaja putovali domov.

Slovensko odohralo vo svojej histórii proti svojmu najbližšiemu súperovi 7 stretnutí, pričom ani raz nedokázalo zvíťaziť. Najčastejším výsledkom týchto vzájomných zápasov bola práve často spomínaná remíza, ktorá vo vzájomných meraniach síl nastala hneď 4-krát.

(ilustračné foto)
Smutná správa: Zomrela legenda slovenskej hádzanej Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk