Slovenský hokejista prehral s Floridou finále: Teraz sa teším zo zisku pohára!

Konečne sa dočkali! Tridsať sezón čakali hokejisti Floridy Panthers na zisk svojho prvého Stanleyho pohára. Po dvoch neúspešných finále ...
  • Zdroj: getty images

Konečne sa dočkali! Tridsať sezón čakali hokejisti Floridy Panthers na zisk svojho prvého Stanleyho pohára. Po dvoch neúspešných finále (1996 a 2023) im tretí pokus vyšiel, keď v rozhodujúcom siedmom súboji play-off NHL zdolali Edmonton 2:1 a v sérii triumfovali 4:3 na zápasy. V roku 1996 bol pri neúspechu aj bývalý skvelý obranca a dlhoročný hráč Floridy Róbert Švehla (55). Čo vraví na tento úspech…

FOTOGALÉRIA: švehla florida

Florida vstúpila do NHL v sezóne 1993/1994 a už v roku 1996 sa dostala pod vedením trénera Douga MacLeana do finále play off. V zostave vtedy nechýbal ani slovenský obranca a ikona klubu Róbert Švehla, ktorý za Panterov odohral osem sezón a takmer 600 zápasov.

„Pamätám si na to finále a prehrali sme vtedy s Coloradom 0:4 na zápasy. Chvaľabohu, že sa to Floride konečne podarilo, pretože sú v NHL 30 rokov a nikdy to predtým nezískali. Veľmi som im držal palce, aj som zápasy sledoval a na diaľku im gratulujem,“ povedal na úvod pre Nový Čas.

Bývalý reprezentant Jozef Stümpel.
Kto vyhrá Stanleyho pohár? Takto to vidí majster sveta Stümpel! Zobraziť článok

Florida viedla v sérii už 3:0 a zdalo sa byť rozhodnuté, ale Edmonton dokázal vyrovnať. Odborníci i fanúšikovia si mysleli, že kanadský klub napokon trofej uchmatne. „Posledný krok býva najťažší. Florida viedla 3:0, boli veľmi blízko, ale aj veľmi ďaleko. Napokon sa Edmonton vzchopil, ale rozhodujúci súboj Florida doma zvládla. Takže ešte raz veľká gratulácia,“ dodal Švehla, ktorý momentálne dovolenkuje v Chorvátsku.

Hokejisti Floridy oslavujú postup do finále.
NHL spoznala prvého finalistu: Florida zabojuje opäť po roku o pohár Zobraziť článok


 


 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk