Po zranení na tom bola psychicky veľmi zle: Z Vlhovej slov ide mráz po chrbte!

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová má za sebou najťažšie obdobie svojej profesionálnej kariéry, počas ktorého sa po operácii kolena ocitla ...
  • Zdroj: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová má za sebou najťažšie obdobie svojej profesionálnej kariéry, počas ktorého sa po operácii kolena ocitla v kolotoči rehabilitácií.

FOTOGALÉRIA: Petra Vlhová

Keď sa pred pár mesiacmi pripravovala na preteky v Jasnej, kde chcela potešiť domácich fanúšikov, ani by ju nenapadlo, že práve v tomto stredisku sa jej sezóna po desivom páde a zranení kolena skončí.

Pre aktuálne najznámejšiu slovenskú športovkyňu to bol začiatok mimoriadne náročného obdobia. „Nemohla som spať, stále som plakala. Nemohla som si obuť ponožky ani sa osprchovať,“ spomínala Vlhová v rozhovore pre RTVS. „Bez mojich fyzioterapeutov by som dnes koleno necítila tak, ako ho cítim. Tie štyri mesiace boli naozaj dôležité,“ hovorí.

Petra sa však týmito náročnými momentami dokázala prebiť a aktuálne pracuje na tom, aby do nasledujúcej sezóny nastúpila v čo najlepšej forme. „Z rehabilitácie sme prešli na silový a kondičný tréning, zdvíham činky a snažím sa nabrať späť stratenú svalovú hmotu,“ priblížila Vlhová program svojich aktuálnych dní.

„Na lyže sa chcem vrátiť koncom augusta, takže možno som už za polovicou. Teraz je dôležité, aby som vyrovnala pravú nohu s ľavou. Tá pravá je slabšia a trochu tenšia,“ dodala na záver slovenská lyžiarka.

Talianov vykúpil gól v 98. minúte nadstaveného času.
Chorváti majú ťažké srdce na rozhodcu: Nahnevaný Modrič to povedal na plné ústa! Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk