Boli sme na tréningu Slovákov pred zápasom s Rumunskom: Bude mať Calzona k dispozícii aj Hancka?

Dobré správy! Na utorňajšom tréningu slovenskej futbalovej reprezentácie sa objavil aj Dávid Hancko (26). Tréner Francesco Calozona (55) ...
  • Zdroj: Matej Kalina

Dobré správy! Na utorňajšom tréningu slovenskej futbalovej reprezentácie sa objavil aj Dávid Hancko (26). Tréner Francesco Calozona (55) by tak mal mať na dôležitý zápas s Rumunskom k dispozícii kompletný káder.

FOTOGALÉRIA: Slováci na tréningu

Slovákov čaká v stredu posledný duel v skupine E. Vo Frankfurte nastúpia od 18. hodiny proti Rumunsku. Pôjde o priamy súboj o osemfinále.

Rumuni neprehrali v kvalifikácii na ME ani jeden zápas a I-skupinu vyhrali s 22 bodmi. Do turnaja navyše vstúpili prekvapivým víťazstvom 3:0 nad Ukrajinou. V sobotnom dueli však podľahli favorizovanému Belgicku 0:2 a pretrhli tak úctyhodnú sériu bez prehry v súťažných zápasoch, ktorá sa zastavila na čísle 13.

Francesco Calzona musel pred záverečným duelom skupiny riešiť nemalé problémy, ktoré mu dozaista spôsobili bolehlav. Veľmi nepríjemnou správou totiž bolo, že po zápase s Ukrajinou trápili zdravotné problémy oporu tímu Dávida Hancka. Náš obranca utrpel zranenie slabín, pre ktoré musel v 67. minúte striedať. Jeho ďalšie účinkovanie na európskom šampionáte bolo veľmi neisté. „Dávid absolvoval magnetickú rezonanciu, ktorá dopadla s negatívnym výsledkom. To znamená, že to je dobré,“ vyhlásila v nedeľu hovorkyňa SFZ Monika Jurigová.

Po góle Mattia Zaccagniho zostali Chorvátom iba oči pre plač.
Chorváti čakajú na zázrak, Slovákom môžu dnes Angličania výrazne pomôcť Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk