Zoznam víťazov sa rozšíril: Florida získala premiérovo Stanleyho pohár

Hokejisti Floridy Panthers získali prvýkrát v histórii Stanleyho pohár. V rozhodujúcom siedmom dueli finále play off NHL zvíťazili v ...
  • Zdroj: SITA/AP

Hokejisti Floridy Panthers získali prvýkrát v histórii Stanleyho pohár. V rozhodujúcom siedmom dueli finále play off NHL zvíťazili v noci na utorok nad Edmontonom Oilers 2:1 a v celej sérii triumfovali 4:3 na zápasy.

"Je ťažké to stráviť," smútil McDavid po prehre v siedmom dueli. "Vedli sme, že to bude v rozhodujúcom súboji veľmi tesné a boli sme iba kúsok od toho, aby sme viedli 2:1 my, vzápätí sme však inkasovali." Doplnil ho nemecký spoluhráč Leon Draisaitl: "Neviem, čo povedať. Láme mi to srdce, pretože sme boli naozaj blízko. Som však naozaj hrdý, pretože tvoríme úžasný tím s veľkým charakterom. Bojovali sme až do konca."

Tomáš Tatar v zápase s Poľskom na MS 2024
Tiká prestupová bomba: Skončí Tomáš Tatar v českej lige? Zobraziť článok

Predĺžilo sa aj čakanie na kanadského víťaza Stanleyho pohára, naposledy ním bol Montreal Canadiens v sezóne 1992/1993, teda pred 31 rokmi. Edmonton sa mohol stať iba piatym tímom v histórii play off NHL, ktorý by dokázal otočiť sériu zo stavu 0:3 na 4:3. Vo finále to doteraz zvládli iba hokejisti Toronta v sezóne 1941/42.

O víťazovi NHL sa v siedmom zápase rozhodovalo osemnástykrát v histórii, 13-krát sa tešili z víťazstva domáce tímy. Panthers nahradili na tróne Vegas Golden Knights, ktorí tento rok vypadli už v 1. kole play off. Slovenský hokej nemal vo finálovej sérii zastúpenie.



      finále play off NHL
      siedmy zápas /na 4 víťazstvá/:
      Florida Panthers - Edmonton Oilers 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
      Góly:
5. Verhaeghe (Rodrigues, Lundell), 36. Reinhart (Verhaeghe, Kulikov) – 7. Janmark (Ceci). Brankári: Bobrovskij - Skinner, strely na bránku: 21:24. Rozhodovali: Kozari, O'Rourke - Murray, MacPherson, vylúčení: 1:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 19.939 divákov.
      Florida: Bobrovskij – Ekblad, Forsling, Montour, Mikkola, Kulikov, Ekman-Larsson – Reinhart, Barkov, Verhaeghe – Tkachuk, Bennett, Rodrigues – Tarasenko, Lundell, Luostarinen – Okposo, Stenlund, Lomberg
      Edmonton: Skinner – Bouchard, Ekholm, Broberg, Nurse, Ceci, Kulak – Hyman, McDavid, Nugent-Hopkins – Holloway, Draisaitl, Foegele – Brown, Henrique, Janmark – Perry, Ryan, McLeod
      /konečný stav série: 4:3, Florida získala Stanleyho pohár/
 

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk