Zoznam víťazov sa rozšíril: Florida získala premiérovo Stanleyho pohár

Hokejisti Floridy Panthers získali prvýkrát v histórii Stanleyho pohár. V rozhodujúcom siedmom dueli finále play off NHL zvíťazili v ...
  • Zdroj: SITA/AP

Hokejisti Floridy Panthers získali prvýkrát v histórii Stanleyho pohár. V rozhodujúcom siedmom dueli finále play off NHL zvíťazili v noci na utorok nad Edmontonom Oilers 2:1 a v celej sérii triumfovali 4:3 na zápasy.

Kapitán Barkov zdvihol pohár nad hlavu ako prvý, fínsky útočník ho potom odovzdal brankárovi Bobrovskému. Ten je prvý brankár v histórii, ktorý trofej dostal hneď z rúk kapitána tímu. "Celý život som o tom sníval a je to tu. Vôbec tomu nemôžem uveriť," tešil sa ruský brankár v prvej reakcii pre Sportsnet počas osláv na ľade. Nadšenie neskrýval ani obranca Aaron Ekblad: "Toto je najlepšia chvíľa v mojom živote, nič nie je viac. Prehrať vo finále trikrát za sebou, keď sme to mali na dosah, bola najhoršia nočná mora. Ale vyhrabali sme sa z toho, vrátili sme sa na koňa a dokázali sme to vybojovať. Je to nádherné."

Edmonton nepridal do zbierky svoj šiesty profiligový titul, na ktorý čaká už od roku 1990. Predtým sa z prvenstva tešil aj v rokoch 1984, 1985, 1987 a 1988. Vo finálovej sérii neuspel tretíkrát v histórii. Nepomohlo mu ani 42 bodov najproduktívnejšieho hráča play off Connora McDavida, čo je štvrtý najvyšší počet v histórii ligy. Pred kapitánom Edmontonu sú iba Wayne Gretzky (47 bodov v roku 1985), Mario Lemieux (44 v roku 1991) a opäť Gretzky (43 v roku 1988). V drese "olejárov" žiaril aj obranca Evan Bouchard, s 32 bodmi druhý muž kanadského bodovania v play off.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk