Megaprestup bol takmer hotový: Lobotka sa dohodol s TÝMTO gigantom, no potom...

Španielsky futbalový klub FC Barcelona má podľa dostupných zdrojov už dlhší čas záujem o služby slovenského futbalového záložníka Stanislava ...
  • Zdroj: TASR - Martin Baumann

Španielsky futbalový klub FC Barcelona má podľa dostupných zdrojov už dlhší čas záujem o služby slovenského futbalového záložníka Stanislava Lobotku (30).

FOTOGALÉRIA: Stanislav Lobotka

O týchto plánoch dokonca prehovoril aj samotný Xavi, ktorý bol v tom čase ešte stále trénerom španielskeho giganta a Lobotku chcel vidieť na jeho lavičke. Vedenie Barelony s kormidelníkom však po skončení sezóny rozviazalo spoluprácu a na jeho miesto zasadol nemecký kouč Hansi Flick.

„S Barcelonou sme boli dohodnutí aj na podmienkach. Ale potom prišlo k zmene trénera a teraz je tam dosť nejasná situácia a klub má aj nejaké finančné problémy. Nehovorím, že je to úplne zabité. Uvidíme, vyvíja sa to,“ vyjadril sa pre RTVS k aktuálne situácii Lobotkov agent, ktorým je Branislav Jašurek.

„Neapol určite nepustí jedného zo svojich najlepších hráčov za päť korún. Bude to drahý transfer a vzhľadom na jeho vek je to zložité (Lobotka bude mať v novembri 30 rokov),“ uviedol možné komplikácie.

Slovenskí futbalisti počas tréningu.
Ak Slováci skončia v skupine na treťom mieste: Kedy postúpia a kedy nie? Zobraziť článok

A je to zložité aj vzhľadom na to, že takýto typ záložníka hľadajú špecifickí tréneri. S tými sa teraz rozprávam a väčšina by ho chcela, ale otázka je, ako sa zachovajú tí, ktorí rozhodujú o peniazoch,“ dodal.

Stanislav Lobotka minulý rok v marci predĺžil kontrakt s talianskym Neapolom až do roku 2027, pričom jeho odhadovaná trhová hodnota je podľa portálu Transfermarkt aktuálne 28 miliónov. Podľa názoru talianskych médií ho však klub za menej ako 40 miliónov nikam nepustí.

Bývalý reprezentant Jozef Stümpel.
Kto vyhrá Stanleyho pohár? Takto to vidí majster sveta Stümpel! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk