Turyho životný úspech: Najskôr to bola zábava, teraz je z toho olympiáda

Slovenský reprezentant v skejtbordingu Richard Tury (31) považuje zisk miestenky na OH v Paríži za životný úspech. Pod piatimi kruhmi ...
  • Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Slovenský reprezentant v skejtbordingu Richard Tury (31) považuje zisk miestenky na OH v Paríži za životný úspech. Pod piatimi kruhmi si plánuje súťaž užiť a podať najlepší možný výkon.

FOTOGALÉRIA: Richard Tury

Tury sa na olympiáde predstaví ako prvý slovenský skejtbordista v histórii, keďže v premiére tohto športu sa pred tromi rokmi v Tokiu nepredstavil.

Účasť v Paríži si definitívne zaistil postupom do finále disciplíny street na podujatí olympijskej kvalifikačnej série v Budapešti. "Je to životný úspech. Ja som začal jazdiť iba pre zábavu, nebol to olympijský šport. Zrazu idem na olympiádu a zatiaľ si to ani neuvedomujem, ale veľmi si to vážim. Olympijský level je niekde úplne inde, tam sú iba najlepší na svete. Už len kvalifikovať sa je veľká vec. Stále je to ťažšie, sú mladší jazdci, ja sa už radím medzi starších. O to viac si to vážim, že s nimi dokážem držať krok," uviedol Tury na pondelňajšom brífingu.

Slovenský futbalový reprezentant Martin Dúbravka
Martin Dúbravka pred zápasom s Rumunmi: Nikdy nevzdávajú, idú do posledných minút Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk