Česi vytvorili negatívny rekord Eura: Môže za to ich impotencia!

Českí fanúšikovia stále nedokážu stráviť sobotnú remízu 1:1 s Gruzínskom, ktorá ich národnému tímu výrazne skomplikovala postup do ďalšej ...
  • Zdroj: getty images

Českí fanúšikovia stále nedokážu stráviť sobotnú remízu 1:1 s Gruzínskom, ktorá ich národnému tímu výrazne skomplikovala postup do ďalšej fázy na Eure. Výber Ivana Haška síce na ihrisku dominoval, no proti skvelému brankárovi Giorgimu Mamardašvilimu sa príliš nedokázal presadiť. A tak kvôli streleckej impotencii vznikol nový negatívny rekord.

Od prvých momentov zápasu bolo pri tom jasné, že Česi majú prevahu. Hviezdny brankár Gruzínska Giorgi Mamardašvili už po necelých piatich minútach zaznamenal tri kľúčové zákroky. Tento trend pokračoval až do konca zápasu, pričom gólman Valencie likvidoval jednu strelu za druhou. Celkovo ich bolo v tomto meraní síl až neuveriteľných 12. A práve tu sa vytvoril rekord.

Dvanásť striel na bránku bez toho, aby tím dokázal zvíťaziť, to je najväčší počet pokusov v histórii európskeho šampionátu od roku 1980, odkedy sa štatistiky počítajú. Česi dokázali skórovať iba raz, keď Patrik Schick skôr telom ako nohou dotlačil loptu do siete. Mamardašvili pochytal všetky nebezpečné pokusy našich susedov, čím sa stal hrdinom zápasu.

Český národný tím nakoniec uhral len remízu 1:1, čo znamená, že v poslednom zápase s Tureckom v stredu musia vyhrať, aby si zabezpečili priamy postup do ďalšej fázy turnaja. Radovať sa však môžu aj v prípade remízy, ak ostatné výsledky zahrajú v ich prospech.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk